Caransebeşul mai face un pas spre Liga a III-a


FC Caransebeş – FC Hunedoara 0-1 (0-1)

Începutul partidei de marţi, 6 mai, din etapa a IV-a a play-off-ului Ligii a III-a, dintre FC Caransebeş şi FC Hunedoara, a fost echilibrat, prima fază mai periculoasă trecându-şi-o în cont oaspeţii, în minutul 5, când, după un atac prelungit, hunedorenii au finalizat cu un şut al lui Pepenar, expediat de la marginea careului, balonul trecând la câţiva centimetri de poarta apărată de Haidău.

Gazdele au răspuns şase minute mai târziu, prin Artean, al cărui „trasor” de la 20 de metri a trecut puţin peste bara transversală a porţii hunedorene.

În minutul 21, Negoescu, aflat în interiorul careului, a întors la Poiană, al cărui şut bun de la 14 metri a fost scos din vinclu cu un reflex de excepţie de către portarul Raţ. Cornerul a fost executat de Suru, balonul a ajuns la Negoescu, care a tras puternic de la 10 metri, însă mingea a fost scoasă de pe linia porţii hunedorene de Vârtan. Patru minute mai târziu, Negoescu, aflat pe stânga, a pasat în centru, şutul extrem de puternic, de la 17 metri, expediat de Artean, trecând razant cu transversala porţii apărate de Raţ.

În replică, hunedorenii au avut o ocazie în minutul 31, când, după un fault al lui Artean la Pepenar, „centralul” Marius Omuţ a dictat lovitură liberă de la 18 metri, central, acelaşi Pepanar trimiţând balonul în bara din dreapta a porţii apărate de Haidău. Oaspeţii au continuat să se apere avansat, cu fundaşii la 25 de metri, atacurile lor, atunci când au recuperat baloane, fiind deosebit de tăioase. O astfel de fază s-a petrecut în minutul 38, când Dârvaru, aflat pe partea stângă, a centrat până la Pepenar, care, nemarcat, a trimis plasat, de la 18 metri, în dreapta lui Haidău, lângă bară, deschizând scorul.

Asaltul caransebeşean din primele minute ale părţii a doua nu a durat suficient încât gazdele să reuşească un gol care ar fi relansat partida. Mai mult, în minutul 60, hunedorenii au avut o nouă şansă de a înscrie, după o fază confuză petrecută la poarta lui Haidău, însă şutul plasat al lui Dârvaru s-a dus peste transversală. Pe contraatac, caransebeşenii puteau să egaleze un minut mai târziu, însă şutul puternic al lui Artean, de la 18 metri, a fost respins peste transversală de Raţ.

După ce că gugulanilor nu le-a reuşit mare lucru, în minutul 68 ei au rămas în 10 oameni, Şandru văzând direct cartonaşul roşu pentru o lovitură fără minge la Dârvaru. Cu toate acestea, gazdele s-au zbătut să egaleze, şi chiar puteau să o facă, în minutul 71, când Artean a furat o minge pe stânga, a centrat pe jos în gura porţii, însă Vlăduţi nu a reuşit să introducă mingea în plasă. Caransebeşenii au mai avut o ocazie de a înscrie în minutul 77, atunci când Săulescu a făcut o fază bună pe dreapta, a centrat pe jos, la 8 metri, până la Negoescu, însă acesta a lovit greşit balonul, care s-a dus pe lângă poarta hunedoreană.

Oaspeţii au fost la un pas de a-şi mări avantajul în minutul 80, când Pepenar, aflat la 10 metri de poarta lui Haidău, a vrut să înscrie spectaculos, în vinclu, însă şutul său a trecut razant cu transversala porţii gugulane.

Singurul eveniment notabil petrecut până la final a mai fost cartonaşul roşu văzut de Negoescu, după o ciocnire violentă cu portarul hunedorean Raţ.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre acest meci, precum şi declaraţiile antrenorului Iosif Rotariu, puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, de joi, 8 mai.