Trei penalty-uri, două bare și un meci de infarct în Balta Sărată


FC Caransebeș – CS Vladimirescu 2003 3-2 (1-1)

fc caransebes vladimirescu 1Sâmbătă, 9 martie, în cadrul etapei a XIV-a a Seriei a IV-a a Ligii a III-a, prima a returului, FC Caransebeș a întâlnit pe teren propriu pe CS Vladimirescu 2003.

Încă din startul partidei, gazdele au preluat controlul, iar în minutul 4, Balmău a fost bine angajat în careu, pe partea stângă, însă portarul Mitrea a ieșit și a blocat mingea la picioarele gugulanului. În minutul 11, același Balmău a luat o fază pe cont propriu, însă pe partea dreaptă, a driblat câțiva jucători, după care a tras pe jos, plasat, în stânga portarului, deschizând scorul.

Doar 11 minute a ținut bucuria caransebeșenilor, deoarece, în minutul 23, oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, pe care a executat-o înalt, în careu, Iancu, iar Păcurar a catapultat balonul cu capul, sub bara porții apărate de Cioloca, restabilind egalitatea. După înscrierea golului, băieții antrenați de Cristian Sculici au prins curaj și au echilibrat jocul la mijlocul terenului.

În minutul 37, gugulanii au avut o lovitură liberă de la 17 metri, dictată după un fault asupra lui Văcărescu. A executat bine, la semiînălțime, Balmău, însă mingea a întâlnit stâlpul din dreapta al porții lui Mitrea. După doar două minute, mingea a refuzat din nou să intre în poarta oaspeților, de această dată după lovitura liberă de la 25 de metri executată excelent de Suru, balonul lovind bara transversală, pe cea laterală, apoi spatele portarului Mitrea, după care s-a scurs în afara terenului.

Oaspeții au avut o fază mai tăioasă în minutul 43, când Păcurar a făcut o cursă bună pe dreapta, a pătruns în careu și, deși talonat de Ticană și Vătafu, a reușit să șuteze la colțul lung, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă.

Încă din primele minute ale părții secunde, gugulanii s-au instalat în jumătatea de teren a oaspeților, în căutarea unui gol care să aducă liniștea în tribune și pe banca tehnică. În minutul 48, Balmău a executat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral-dreapta, însă mingea s-a scurs prin fața porții adverse, neatinsă de nimeni, în aut de poartă. Gazdele au continuat să preseze, iar în minutul 54, Șandru a avut o incursiune pe partea stângă și, ajuns lângă linia de fund a terenului, a fost faultat în careu de Ciobanu. ,,Centralul” Răzvan Drăgoi i-a arătat gorjeanului cel de al doilea cartonaș galben și, implicit, pe cel roșu, și a indicat fără ezitare punctul cu var. Penalty-ul a fost transformat de Suru, care l-a păcălit pe Mitrea cu o ,,scăriță” de zile mari.

În minutul 60, Balmău a executat un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Ganea, însă șutul sănătos al acestuia a trecut puțin peste poarta oaspeților. După două minute, pe un contraatac, Vătafu l-a faultat în suprafața de pedeapsă caransebeșeană pe Stănaia, Răzvan Drăgoi acordând penalty-ul și restabilind egalitatea numerică în teren. Lovitura de la 11 metri a fost transfromată de același Stănaia, cu un șut în stânga lui Cioloca.

Gugulanii se puteau desprinde în minutul 81, însă Mitrea s-a interpus între mingea centrată de pe stânga de Lepa, și Balmău, care aștepta în gura porții. Golul izbăvitor pentru caransebeșeni a fost marcat în minutul 88, după un penalty obținut de Șandru, care a fost făcut ,,sandviș” între doi fundași oaspeți, lovitura de pedeapsă fiind transformată de A. Ganea, cu un șut în drepta portarului.