„Tibiscum Act” a debutat cu dreptul


Pentru întâia dată, Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş a găzduit sâmbătă, 9 mai, Festivalul naţional de teatru pentru copii şi tineret „Tibiscum Act”. Astfel, actorii trupelor „Teatrix” din Arad, „Phantasia” din Craiova, „Ego-Spero” şi „Arttis” din Satu Mare au prezentat momente artistice în faţa spectatorilor, veniţi în număr mare la Sala de spectacole a instituţiei de cultură.

Acest festival şi-a propus să aducă în atenţia copiilor şi tinerilor valorile culturale şi spirituale ale poporului nostru. Ne-am bucurat că la această manifestare s-au implicat tineri de la mai multe şcoli din localitate, tineri care desfăşoară activităţi prin Centrul nostru de voluntariat «Alexandra Florea»”, a spus părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeş.

În după-amiaza aceleiaşi zile, trupa de teatru „Credo” a Centrului de voluntariat „Alexandra Florea” al Episcopiei Caransebeşului, alături de elevi de la Colegiul Naţional „Traian Doda”, Colegiul Naţional „C. D. Loga” şi Ansamblul „Junii Gugulanilor” au oferit la rândul lor un moment artistic de spectacole demonstrative. În continuare, membrii juriului au decernat premiile şi diplomele pentru trupele înscrise în concurs.

Ne bucurăm că alături de tinerii din Caransebeş, la invitaţia noastră au răspuns pozitiv şi cei din alte oraşe şi astfel ne-am împărtăşit din experienţele fiecăruia, văzând de asemenea câte lucruri frumoase am putut face împreună. Elementele principale organizatorice au fost copiii şi toţi cei care au fost alături de noi, mulţumindu-le tuturor pentru reuşita acestui festival”, a spus prof. Rada Petrişor, coordonatorul Centrului de voluntariat „Alexandra Florea”.

Pe lângă participarea la Festivalul de teatru, tinerii actori au vizitat vineri Centrul Eparhial din Caransebeş, Primăria municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului, Catedrala episcopală şi Catedrala istorică „Sfântul Gheorghe”, precum şi alte puncte turistice ale oraşului.

Organizatorii evenimentului au fost Episcopia Caransebeşului, Primăria municipiului, Casa de Cultură „George Suru” şi Clubul Rotary Caransebeş.

Ştefan ISAC