Şansa de face un bine


O surpriză binevenită este câştigarea celui de al doilea concurs naţional de proiecte, organizat de Fundaţia Noi Orizonturi, din cadrul proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor” finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în RomâniaMembrii Clubului Impact VOX de la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş au surprins din nou, proiectul lor „Zâmbete mari pe feţe mici” acumulând 78 de puncte din 80. Managerul de proiect va fi de data aceasta eleva Blanca Urechiatu, clasa a IX-a,  care s-a bucurat foarte mult, deoarece clubul a primit o noua şansă să demonstreze că lumea este un loc bun.

Primul proiect finanţat a fost din domeniul sportului, «Fii activ! Fii sportiv!», iar acum am aplicat pentru domeniul social, axându-ne pe ideea de solidaritate.  Niciunul dintre noi, membrii Impact, nu ne-am păstrat rolul din proiectele anterioare, dorind să ne dezvoltăm competenţele prin scriere de proiecte în mai multe domenii, fiindcă sunt diferite şi din fiecare învăţăm altceva”, a declarat Andrei Grigorescu, cel care din toamnă nu va mai fi membru al clubului, urmând să plece la facultate.

Avem privilegiul de a face un bine, de a ajuta copiii bolnavi internaţi la Secţia de pediatrie din Spitalul municipal să uite câteva ore că sunt bolnavi şi se află departe de familiile lor… Îi vom distra şi le vom ridica moralul… Noi, membrii clubului, ne-am gândit să-i vizităm regulat, timp de câteva săptămâni, în week-end, pentru a le arăta că sunt importanţi pentru comunitate, că boala ocazională nu este un capăt de lume, că trebuie să ţină mereu capul sus, orice s-ar întâmpla. Ne-am propus să ne jucăm cu ei şi să le oferim un motiv în plus de a zâmbi. Teatru de păpuşi, activităţi practice recreative, deghizarea în diferite personaje şi organizarea unor jocuri distractive sunt activităţile care au ca scop distrarea acelor copii pe care vrem să îi facem să uite de problemele lor de sănătate”, a declarat Blanca. „Puteţi să vă alăturaţi proiectului nostru, copiii vă vor mulţumi cu zâmbetul lor şi vă veţi simţi împliniţi ştiind că aţi înseninat câteva ore un chip de copil, că aţi alinat, oricât de puţin, o suferinţă”, a mai spus tânăra manager de proiect.

Toţi cei interesaţi de voluntariat şi acţiuni de solidaritate, nu doar membrii clubului Impact Vox, au şansa de a face un bine. După terminarea perioadei de implementare a proiectului, acesta va putea fi continuat pe tot parcursul verii, cu ajutorul voluntarilor.

De asemenea, vineri, 29 mai, la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, la etajul I, va fi amplasat un stand pentru donaţii, unde pot fi aduse jucării şi dulciuri, pe care voluntarii Impact Vox le vor duce copiilor de la Pediatrie.

Mădălina DOMAN