Trans-Semenicul, șoseaua care îți taie răsuflarea


Chiar dacă panglica a fost tăiată în primăvara anului 2014, iar recepţia Drumului Judeţean 582, Văliug – Slatina-Timiş, o arteră de circulaţie la care s-a lucrat trei ani şi care a reprezentat o investiţie de 121 de milioane de lei, făcută de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, a fost efectuată abia la începutul lunii decembrie 2014, această șosea, în lungime de 36 de kilometri, se numără printre cele mai impresionante din țară.

Cu toate că este cu mult mai scurt decât Transalpina, care are 148 de kilometri, și Transfăgărășanul, cu o lungime de 151 de kilometri, YahooNews.ro a clasat acest traseu montan din județul Caraș-Severin pe locul trei în topul celor mai spectaculoase șosele.

Fie că este denumit Trans-Semenicul sau chiar Transalpina Banatului, se așteaptă ca DJ 582, Văliug – Slatina-Timiş, să atragă un mare număr de turiști interesați că facă slalom cu mașinile printre pădurile de brad, sau pur și simplu să profite de noua modalitate mult mai rapidă de a ajunge pe Muntele Semenic și salba de stațiuni din zonă, venind dinspre Băile Herculane, șoseaua scurtând accesul spre acestea cu aproximativ 100 de kilometri, direct din E 70. (B. Naum)