Felix Borcean: „Consilierii PSD au sadismul de a face o mică demonstraţie în Consiliul local”


Cu toate că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Caransebeş de luni, 5 noiembrie, figurau doar două proiecte de hotărâre, unul dintre ele nu a trecut, el neîntrunind numărul necesar de voturi, ca urmare a abţinerii aleşilor social-democraţi. Actul normativ se referea la înscrierea în proprietatea municipiului Caransebeş, domeniul privat, a unei parcele de teren în suprafaţă de 18.000 mp, situată în intravilanul municipiului, respectiv în Teiuş.

În şedinţă, consilierii PSD au ridicat o serie de obiecţii, afirmând, prin vocea liderului de grup Florin Bogdea, secondat de Valentin Dascălu, că vor fi de acord cu această iniţiativă atunci când va fi vorba ca terenul să fie solicitat de un investitor serios şi de bună-credinţă, dând exemple din trecut, când pe alte parcele investitorii nu şi-au respectat contractele.

După şedinţă, primarul Felix Borcean a declarat pentru presă că observă că aleşii social-democraţi au mereu suspiciuni atunci când este vorba despre terenuri. „În situaţia de faţă, în discuţie era trecerea unor suprafeţe de teren din proprietatea Statului Român, în proprietatea municipiului Caransebeş, în vederea lotizării acestora şi a acordării lor ca loturi de casă. Probabil, însă, că nici noi n-am fost foarte convingători, deşi dumnealor au avut reprezentanţi în comisii, unde li s-a explicat, chiar foarte clar, despre ce este vorba, au şi semnat în aceste comisii, dar lucrul acesta s-a mai întâmplat şi probabil că au această plăcere, acest sadism, de a se prezenta în Consiliul local şi a face o mică demonstraţie, chiar şi într-o şedinţă în care nu se prefigura o astfel de situaţie”, a spus Felix Borcean.

În ceea ce priveşte loturile pentru construirea de case, edilul a declarat că există întotdeauna solicitări în acest sens, considerând că, în perspectiva în care se vor introduce reţelele de gaz şi canalizare, zonele marginale ale municipiului se vor dezvolta, existând poate chiar investitori interesaţi de terenurile respective.

Probabil că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, consilierii PSD vor înţelege oportunitatea trecerii acestor terenuri în proprietatea municipiului, cu atât mai mult cu cât orice altă solicitare ulterioară se poate face doar prin Consiliul local, primarul sau, să zicem, viceprimarul neputând acorda aceste loturi discreţionar, deci tot prin Consiliul local se vor face respectivele tranzacţii. Nu putem să ne legăm de faptul că în istoria mai recentă sau mai veche a Caransebeşului s-au mai întâmplat lucruri care să trezească suspiciuni. Noi suntem acum cei care conducem municipiul, am primit un mandat pentru aceasta, şi cred că trebuie să ne comportăm ca atare, nu trebuie să ne fie frică de ce s-a întâmplat sau de ce se va întâmpla. Trebuie să gândim la timpul prezent”, a mai spus Felix Borcean.

Sonia BERGER