,,Ţeparul englez” de la Caransebeş a fost prins la Timişoara


 În data de 14 februarie, la Poliţia municipiului Caransebeş s-au prezentat 32 de persoane din localităţile Prigor, dar şi din Timişoara, care au depus plângeri penale împotriva lui Milan Jorz. Acesta, după ce le promisese că le va facilita obţinerea unui loc de muncă în Anglia, în schimbul unui comision, i-a abandonat pe aceştia la Caransebeş, bineînţeles, după ce a încasat banii. El a fost reţinut în data de 8 septembrie, pe o stradă din Timişoara. (C. Senco)

Milan Jorz, persoana dată în urmărire naţională, după ce, în luna februarie, a înşelat 32 de persoane din localitate Prigor, abandonându-le chiar în municipiul de pe Timiş şi Sebeş, a fost prins. Lucrătorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu cei din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, au reuşit identificarea şi reţinerea lui în data de 8 septembrie, pe strada Ion Slavici din Timişoara, el fiind prezentat la Judecătoria Caransebeş, instanţă ce emisese pe numele bărbatului, în data de 25 februarie, un mandat de arestare preventivă.

În data de 14 februarie, la Poliţia Municipiului Caransebeş s-au prezentat un număr de 32 de persoane din localitatea Prigor, judeţul Caraş-Severin, şi din Timişoara, care au depus plângeri penale împotriva lui Milan Jorz, de 44 ani, născut la Sicheviţa, dar având domiciliul în Berzasca, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce acesta a dus în eroare cele 32 de persoane, promiţându-le că le va facilita un loc de muncă în Anglia, ca îngrijitori la o fermă de creştere a porcilor, în schimbul unui salariu de 1.200 lire pe lună, incluzând mâncarea şi cazarea.

Pentru acest fapt, el a pretins şi primit de la fiecare persoană suma de 160 de euro, urmând ca după angajarea acestora să mai primească de la fiecare persoană un comision de 600 de lire. Folosind un autocar al unei societăţi comerciale din Arad, Milan Jorz a transportat cele 32 de persoane din localitatea Prigor până în Caransebeş, unde, sub pretextul că are de rezolvat o problemă personală, a coborât din autocar şi nu a mai revenit. Prejudiciul creat este în valoare de 5.120 de euro.

Carmen SENCO