Tăt Banatu-i fruncea şi la TVRAproape toată lumea a auzit de emisiunea muzicală „O vedetă populară”, pe care o prezintă Iuliana Tudor la TVR 1. Pentru sezonul cu numărul patru, dintre sutele de interpreți de folclor amatori care s-au prezentat la preselecțiile ţinute la Craiova, Caransebeș, Cluj-Napoca, Bistrița, Iași și București, au fost aleși cei mai buni 40 de concurenți. Acești tineri talentați interpreți de muzică populară, hotărâți să devină „Vedetă populară”, s-au întâlnit recent în Capitală, la TVR 1, la ediţia a şaptea din sezonul patru a celui mai important show de folclor din România.
Cei cinci concurenți au reprezentat zonele Bistrița-Năsăud, Oltenia, Banat, Prahova și Moldova. Din Banat s-a calificat tânărul Dorinel-Găvriluț Pârvoni, în vârstă de 19 ani, din Făget, el cântând în duet cu una dintre cele mai cunoscute voci ale Banatului de Munte, care se identifică cu zona Văii Timișului, ea aparţinând îndrăgitului interpret caransebeşean Ștefan Isac. Întrebat de Iuliana Tudor de ce a făcut această alegere, Dorinel-Găvriluț Pârvoni a răspuns că el cântă tocmai melodiile solistului născut la Ilova, comuna Slatina-Timiş, și își dorește foarte mult să asigure continuitatea acestor căntece.
După audierea concurenţilor, membrii juriului, specialiști în domeniu, Elise Stan – realizatoare TVR, Grigore Leşe – folclorist, Mircea Dinescu – poet, și cele două interprete de folclor Niculina Stoican și Cornelia Rednic, au hotărât câștigătorul celei de a șaptea ediții, acesta fiind bănățeanul Dorinel-Găvriluț Pârvoni.
Orchestra Națională „Valahia”, a Primăriei Capitalei, dirijor Marius Zorilă, a asigurat acompaniamentul concurenților în interpretările live din concurs.
Bianca METEŞ