Tânăra caransebeșeancă Adnana Adam vrea să devină Campioană mondială!


Am cunoscut-o întâmplător pe Adnana. O adevărată domnişoară, plină de viaţă, deloc modestă, ceea ce m-a frapat, şi cu un ţel precis: ,,Vreau să devin Campioană mondială la Dans sportiv!”.

Născută la 12 iunie 2002 la Timişoara, Adnana Adam este de fapt o gugulancă din Caransebeş, acolo unde sunt stabiliţi părinţii săi. Ca orice mamă de fetiţă, mama Adnanei a ţinut morţiş ca fetiţa ei să înveţe să danseze. Astfel că, pe vremea în care era la grădiniţă, numai bine că s-a apucat de treabă. Sigur că în casă nu era loc să o poţi stăpâni. Copil de bănăţeni, într-o casă în care muzica nu lipsea, cum era în familia Adam, micuţa Adnana ţopăia: ba pe muzică populară din Banat, ba mai pe-o oltenească, ba mai pe-un MTV… Şi nimic mai nimerit decât ca micuţa la ,,grădi’’ să danseze. După ce Adnana a urmat cursurile de la grădiniţă ale dansului de societate, a urmt o… pauză. O pauză în care Adnana a mers în clasa I, acolo unde, într-o zi, a intrat o frumoasă blondă, cu nume de fiară şi prenume de prinţesă – Bianca Lupu. Această prinţesă ,,fioroasă” a înmânat fiecărui copil câte un fluturaş, pe care se putea citi clar: ,,Cursuri de dans sportiv cu profesori calificaţi la Clubul de Dans Sportiv Magnum”. Atât i-a trebuit Adnanei Adam. Şi-a luat mama de mână, şi direcţia sălii de dans, acolo unde Adnana, încă de la prima oră, a fost fascinată de Ovidiu Tomescu. Şi-a rămas… ,,După primul antrenament, mi-am dat seama că asta vreau să fac”, îmi mărturisea Adnana. Şi a făcut. Multe ore de pregătire, grele ore, „pentru că Ovidiu nu are timp de joacă”.

După un an de antrenamente, au început să vină şi satisfacţiile. „Şi-acuşica se fac câțiva ani de când sunt în Magnum şi sunt foarte fericită”, îmi spune surâzând Adnana. Au urmat premii la solo fete, la Reşiţa, locuri pe podium la cha cha și la vals lent la Timişoara, la Arad și la Oradea. Împreună cu partenerul său de dans, Gabriel Ţiplea, au reuşit încă de la debut să impresioneze juraţii, exigenţi, de altfel. În luna mai 2014, la Reşiţa, la Cupa Mystic, la un dans s-au situat pe podium, ocupând un merituos loc secund, iar surpriza a venit în acelaşi concurs, unde perechea Adnana Adam&Gabriel Ţiplea, la două dansuri, au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Atunci, acolo sus, şi-a fixat un obiectiv: ,,Vreau să devin Campioană mondială!”. A coborât de pe podium şi le-a spus părinţilor ,,Am să muncesc mult, pentru că îmi place tare mult acolo sus, pe prima treaptă…”. Frumos, foarte frumos…

Nu la mult timp, însă, Adnana a rămas fără partener, acesta preferând să se dedice picturii. A urmat o perioadă în care tânăra gugulancă a participat la concursuri la probele solo, unde a bătut toată zona de vest a țării. Odată cu trecerea timpului, ea a evoluat, trecând de la Precompetițional la Competițional, intrând la Grupa H (Hobby), iar de câteva luni are un nou partener, pe Denis Bara, din Oțelu Roșu, Cupa Magnum de la Reșița, desfășurată recent, fiind prima competiție la care cei doi au luat parte împreună. În viitorul apropiat, pe Adnana și pe Denis îi așteaptă concursuri la Arad, Timișoara și Deva, pentru care se pregătesc asiduu.

O fire sociabilă, plină de viaţă, o prietenă bună, spun cei din clubul unde activează, o adevărată colegă de echipă. Nu putem decât să-i urăm Adnanei şi partenerului ei să ajungă acolo sus, unde îşi doresc atât de mult, şi să ne bucure privirile, să ne umple ochii de lacrimi şi să asculte, împreună cu noi, Imnul Naţional al României, cântat pentru Campionii Mondiali!

Dan-Alioşa ULICI

Sorin ROGOZ

Foto: Bebe ADAM&Dan-Alioşa ULICI