Spitalul, uitat de Parlament


Într-o recentă declaraţie de presă, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a vorbit despre situaţia Spitalului Municipal de Urgenţă, unitate care are probleme mari în ceea ce priveşte plata arieratelor.

Am vorbit recent cu domnul senator Marcel Vela, căruia i-am furnizat o serie de date legate de arieratele pe care spitalul caransebeşean le-ar avea. Domnul senator a depus un amendament în acest sens, care, însă, cum era de aşteptat, a fost respins, şi asta în condiţiile în care primul-ministru Sorin Grindeanu este din Caransebeş, iar în momentul de faţă spitalul se află într-o situaţie extrem de dificilă, fiind, practic, primul an când aceste arierate nu se plătesc. Din discuţiile purtate cu managerul Ionuţ Mihăilică, am înţeles că unitatea medicală se află, probabil, în cea mai grea situaţie de când a fost preluat de Primăria municipiului Caransebeş”, a spus Felix Borcean.

Edilul a adăugat că, din păcate, nu s-a găsit înţelegere nici în această problemă, lupta fiind extrem de politizată, trecându-se, astfel, peste orice acţiune normală şi umană, chiar dacă spitalul din Caransebeş nu-i deserveşte doar pe cetăţenii municipiului sau pe cei liberali, ci şi cetăţeni dintr-o zonă foarte întinsă, sau cu vederi de stânga.

Sonia BERGER