Spitalul din Caransebeş s-a înnoit


Joi, 23 aprilie, primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a semnat contractul pentru achiziţionarea unor noi aparate performante, în valoare totală de peste 220.000 de lei, în cadrul proiectului cu finanţare europeană privind reabilitarea Secţiei de Radiologie-Imagistică a Spitalului Municipal de Urgenţă. Cele trei echipamente moderne sunt un ortopantomograf cu braţ cefalometric, un aparat de radiologie dentară retroalveolară şi un aparat de developare clasică automat.

Odată cu semnarea contractului pentru cele trei aparate ultraperformante de radiologie dentară, putem spune că suntem aproape de finalul proiectului cu finanţare europeană prin care am dotat Spitalul Municipal de Urgenţă cu echipamente moderne de peste patru milioane de euro. De acum înainte, la spitalul din Caransebeş, diagnosticarea pacienţilor se va face mult mai rapid, aparatura de la Secţia de Radiologie-Imagistică fiind la nivelul marilor centre universitare de profil din România”, a spus Marcel Vela.

Pe lângă echipamentele de radiologie dentară, în ultimul an Spitalul Municipal de Urgenţă a mai fost dotat cu un aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară, un mamograf digital, un angiograf multifuncţional, un aparat de radioscopie mobil, unul de grafie digitală pentru TBC şi Urgenţe, şi un detector digital pentru Roentgen clasic.

Bianca METEŞ