Sorin Maxim, din nou la ADR Vest


Începând de luni, 16 mai, Sorin Maxim a revenit – în calitate de director general – la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, ca urmare a demisiei sale din funcția de Secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, funcție pe care a ocupat-o în perioada 26 ianuarie – 13 mai.

Decizia de eliberare din funcție, semnată de primul-ministru Dacian Cioloș, a devenit oficială prin publicarea acesteia în Monitorul Oficial din data de 13 mai.

În această perioadă, s-a realizat lansarea efectivă a cinci priorități de investiții din cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Cea de-a șasea prioritate de investiții – cea destinată finanțării microîntreprinderilor – urmează să fie lansată în viitorul apropiat, schema de minimis fiind deja aprobată de Consiliul Concurenței. Programul Operațional Regional 2014 – 2020 reprezintă, prin prioritățile de investiții deja lansate, programul de finanțare cu cele mai importante sume de bani disponibile pentru accesare, în acest moment. (S. Berger)