La Borlova, muzică autentică printre cireşi cu fructe coapte


În ziua de 16 a lunii lui Florar s-au născut doi interpreţi cu nume cunoscute în ale cântecului adevărat românesc: Mariana Anghel din Călan – Hunedoara şi Ştefan Isac din Ilova – Caraş-Severin. Zilele trecute, Ştefan Isac a fost sărbătorit de către AGRO TV, la Pensiunea „Ursulescu” din Borlova, într-un cadru primăvăratic, lângă cireşi cu fructe coapte, înconjurat de tineri dornici să-i calce pe urme. Alături de sărbătorit au fost prezenţi şi alţi artişti, printre care Daniela Văcărescu, Gabi Zaharia, Dorina Panga, Simona Roşu, Marinela Măran, Patricia Vela, Maria Lăzărescu, Adela Jurchescu, Elisabeta Boşteac, Nicolae Brânzei şi Valentin Vădraru.

Sărbătoritul a fost felicitat de prezentatorul emisiunii care s-a înregistrat cu această ocazie, Ioan Gheorghe Oltean, de prof. Mircea Cârţişorean, din staful de organizare, de secretarul Primăriei comunei Turnu Ruieni, Afilon Ursulescu, şi de toţi cei care au fost invitaţi la pensiune. Surpriza acestei manifestări a fost prezenţa bătrânei de 100 de ani, Zoe Popa, care a depănat amintiri şi a recitat poezii. Cadrul a fost completat cu Grupul de copii „Cireşica” din Petroşniţa, coordonaţi de prof. Daniela Văcărescu, şi de Ansamblul „Zestrea Gugulanilor”, coregrafi Simion Dragalina şi Dorin Cucuruz.

Gazdă deosebit de primitoare, doamna Eugenia Ursulescu, soţia secretarului comunei, i-a servit pe cei prezenţi cu produse specifice bănăţene, stropite, după preferinţe, cu răchie sau cu suc.

Sonia BERGER