„Şoimi” pe cerul Caransebeşului


miting zbor 11
În ciuda vremii mohorâte şi a frigului care a devenit tot mai pătrunzător odată cu trecerea timpului, gugulanii, şi nu numai, au fost prezenţi în număr mare sâmbătă, 18 octombrie, pe Aeroportul Caransebeş, pentru a urmări bijuteriile aeriene pe care piloţii le-au pregătit cu ocazia celei de a patra ediţii a show-ului aviatic. Au venit la Caransebeş cei mai buni piloţi pe care îi are la ora actuală ţara noastră, Aerocblubul României deplasând în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului echipa naţională de acrobaţie cu avioane „Şoimii României”, echipa de zbor cu avioane ultrauşoare „The Pelicans”, lotul naţional de paraşutism şi balonul cu aer cald, însă, din cauza timpului nefavorabil, paraşutiştii nu au efectuat salturile, iar balonul nu a mai fost ridicat de la sol.
De-a lungul a aproape trei ore, spectatorii au putut urmări demonstraţii de acrobaţie aeriană în formaţie sau „solo”, precum şi zboruri de prezentare, cu avioane Ikarus, Extra 300L, Cessna, un moment deosebit constituindu-l evoluţia pe cerul Caransebeşului a avionului Antonov – AN2, producţie rusească, cel mai mare biplan din lume, venit de la Deva, de la Şcoala de Zbor „Lascu”.
Atât cât le-au permis condiţiile meteo –plafonul de nori fiind la 200 de metri –, piloţii au executat tonouri, răsuciri, ruperi de formaţie, făcând adevărate tururi de forţă. Aici poate fi amintită manevra foarte gustată de public a comandantului Aeroclubului Caransebeş, Marinel Chevereşan, care a oprit motorul în aer şi a aterizat, chiar şi aşa, în condiţii perfecte.
Bogdan NAUM
miting zbor 16
miting zbor 1