Şoferii îşi pot lua „liber” de la benzinării


Administraţia locală a municipiului Caransebeş a încheiat recent un protocol de colaborare cu staţiile de carburanţi „Şansa”, situată pe Str. Ardealului, „Manheim OIL”, de pe Calea Severinului, şi „Sipetrocom”, aflată pe DN 6, la Km 468, astfel că de acum şoferii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la Compartimentul de Mediu din cadrul Primăriei pentru a plăti contravaloarea autorizaţiilor de liberă trecere prin oraş.

După cum se ştie, administraţia caransebeşeană a aprobat circulaţia maşinilor grele pe străzile municipiului doar după achitarea unor taxe, şi doar în anumite perioade ale zilei, măsură necesară pentru decongestionarea traficului rutier din municipiu.

Chiar şi aşa, sunt cazuri de şoferi care nu respectă restricţiile de circulaţie pe care municipalitatea le-a impus după reluarea circulaţiei pe Centura de ocolire a Caransebeşului. În ultimele săptămâni, Poliţia Locală a amendat mai mulţi conducători auto care circulau cu vehicule mai mari de 3,5 tone prin Caransebeş, fără a avea autorizaţie de liberă trecere.

Aceştia şi-au motivat prezenţa pe străzile interioare prin faptul că nu au ştiut de aceste restricţii, chiar dacă la toate intrările în municipiu sunt amplasate indicatoare şi panouri semnalizatoare care atrag atenţia asupra acestui lucru. Câţiva dintre aceşti şoferi au contestat la Judecătoria Caransebeş, însă fără succes, amenzile primite, care, conform Hotărârii Consiliului Local, sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. (S. Berger)