Magica se impune în derby-ul CaransebeşuluiEra S Comexim Caransebeş – Magica Caransebeş 0-1 (0-1)
Câteva zeci de spectatori s-au aflat sâmbătă, 14 septembrie, în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuş, care a găzduit meciul din etapa a doua a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, dintre cele două echipe ale municipiului, Era S Comexim şi Magica.
Prima ocazie de gol le-a aparţinut oaspeţilor din Balta Sărată, în minutul 6 Bădescu executând o lovitură liberă de pe stânga, lung, în careu, de unde Alexin a reluat din voleu pe lângă poartă.
În replică, în minutul 9, Arnăut a bătut un corner de pe dreapta, lovitura de cap a lui Ivanici, din 6 metri, ducându-se la câţiva centimetri de stâlpul drept al porţii apărate de Bucos.
În minutul 18, oaspeţii au avut o fază prelungită de atac, în care Ristache, din poziţie centrală, i-a pasat în adâncime lui Bădescu, şutul acestuia, plasat, din marginea careului, trecând puţin peste poarta adversă.
Gazdele au avut o fază periculoasă în minutul 26, când Ianoşel, angajat perpendicular în adâncime, a pornit spre poarta celor de la Balta, dar, talonat de Bunea, a încercat un lob peste goal-keeper-ul Bucos, ieşit şi el în întâmpinare, mingea trecând la câţiva centimetri de bara stângă a porţii oaspeţilor.
Finalul de repriză a aparţinut celor de la Magica, oaspeţii având o bună ocazie de a înscrie în minutul 41, când Bădescu a centrat lung de pe dreapta, iar Birtea, de la 4 metri, a şutat puternic la colţul scurt, portarul D. Ştioapa reuşind să respingă balonul.
Scorul a fost deschis în primul minut de prelungire, atunci când Bădescu a executat o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, mingea s-a plimbat prin careu până a ajuns la Ristache, care, rămas singur cu D. Ştioapa la doar 8 metri, l-a executat pe acesta cu un şut plasat.
După o primă repriză frumoasă şi viu disputată, în ciuda căldurii sufocante în care s-a desfăşurat partida, cei de la Era au ieşit de la vestiare mai montaţi şi hotărâţi să întoarcă rezultatul. Astfel, în minutul 51, Dovlete l-a oprit prin fault pe Jianu, pe aripa dreaptă, lovitura liberă a fost executată de Arnăut, iar Cosma a reluat cu capul de la 6 metri, însă balonul a trecut puţin pe lângă poarta apărată de Bucos. Trei minute mai târziu, a fost rândul lui Jianu să reia cu capul o centrare venită de pe stânga, însă nici de această dată gazdele nu au nimerit ţinta.
Una dintre puţinele faze periculoase create de oaspeţi s-a consemnat în minutul 64, când mingea centrată de pe partea stângă de Dovlete a trecut prin faţa porţii lui D. Ştioapa, a ajuns la Bădescu, însă şutul acestuia de la 14 metri, din poziţie bună, s-a dus peste transversală.
Cei de la Era au avut o bună oportunitate de a egala în minutul 77, când Nemeş a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziţie centrală, însă nou-intratul Radu a reuşit să reţină balonul.
Până la final s-a jucat cu garda jos, fiind ocazii la ambele porţi, chiar dacă gazdele au atacat şi au aruncat mingile înalt, în careu, una dintre acestea fiind trimisă periculos cu capul de Jianu, însă, până la final, tabela de scor a rămas neschimbată.
„A fost un meci frumos, viu disputat, curat, între două echipe prietene. A fost o victorie muncită, chiar pot să spun că mi-a plăcut echipa gazdă, şi cred că, la câte ocazii au fost, rezultatul putea să fie şi invers, în favoarea celor de la Era”, ne-a spus după partidă Dan Doran, antrenorul celor de la Magica.
Era S Comexim: D. Ştioapa, P. Brînzan, C. Nemeş, L. Arnăut (min. 60, F. Ardelean), D. Derbac, C. Ivanici, G. Mateaş, B. Coman (55, M. Puiu), R. Cosma (74, O. Covaci), B. Jianu, D. Ianoşel; rezerve: M. Potcovaru, V. Marco. Antrenor, Marius Puiu.
Magica Caransebeş: C. Bucos (55, R. Radu), V. Bunea, D. Birtea, A. Alexin (90+1, B. Neamţu), I. Maria-Mare, S. Oni, A. Bufanu, S. Bădescu (72, P. Godian), S. Dovlete, A. Ristache (62, C. Govoşdeanu), Ş. Bălan; rezerve: A. Marian, F. Vartic, C. Lăzărescu. Antrenori: Dan Doran, Adrian Bufanu.
A arbitrat la centru Ion Humiţa (Armeniş), asistat la cele două linii de Cristian Voina şi Claudiu Gogu, ambii din Reşiţa.
Observatori: Cornel Corocan şi Antonel Burtea, din Reşiţa.
Sorin ROGOZ