Şi ocaziile s-au răzbunat!


FC Caransebeş – ACS Flacăra Făget 0-1 (0-0)

Sâmbătă, 22 septembrie, în cadrul etapei a IV-a a Seriei a IV-a a celui de al treilea eşalon valoric al ţării, FC Caransebeş a întâlnit acasă, pe stadionul din Balta Sărată, pe Flacăra Făget.

În minutul 4, Bârsan a fost deposedat de balon la 8 metri lateral-stânga, prăbuşindu-se după un contact cu un fundaş advers, gugulanii au cerut penalty, însă Răzvan Cadar a lăsat jocul să continue. A fost semnalul că „centralul” arădean va tolera intrările dure, până în minutul 15 având loc mai multe contacte aşa-zis bărbăteşti, cele mai multe depăşind însă clar limita regulamentului.

În doar trei minute, caransebeşenii puteau tranşa meciul în favoarea lor, însă de fiecare dată au ratat din poziţii excelente. În minutul 13, Liuba a executat un corner de pe partea dreaptă, Opriş a reluat cu capul din 6 metri, jos, lângă bara din stânga a porţii lui Burtic, însă goal-keeper-ul oaspeţilor s-a întins şi a reuşit să respingă balonul. Peste două minute, Văcărescu a fost faultat la 30 de metri, lovitura liberă a fost bătută bine, tăiat, de Suru, reluarea bună, cu capul, a lui Văcărescu fiind respinsă în corner de Burtic, cu un reflex excelent. După numai un minut, Văcărescu a bătut repede o lovitură liberă de la 25 de metri, după ce tot el fusese faultat, mingea a ajuns pe dreapta, la Staicu, acesta a centrat perfect, însă reluarea cu capul a lui Bârsan, de la 10 metri, a trecut pe lângă poarta oaspeţilor.

Presiunea gazdelor a atins maximul, golul plutea în aer, totul culminând cu faza din minutul 23, când Bârsan a primit la 35 de metri, a pornit spre poartă talonat de un apărător, însă şutul său, extrem de puternic, de la 14 metri, s-a dus peste poarta lui Burtic.

Repriza secundă a debutat cu un fault brutal comis asupra lui Văcărescu, la centrul terenului, oaspeţii abuzând, după cum se va vedea, de aceste intervenţii extrem de tari, tolerate de Răzvan Cadar. Împotriva cursului jocului, şi parcă respectând dictonul conform căruia ocaziile se răzbună, în minutul 55, Toma a prins un şut frumos, de la 20 de metri, mingea l-a depăşit pe Cioloca, puţin ieşit din poartă, şi s-a dus sub transversală.

În continuare, gugulanii au mărit presiunea la poarta formaţiei timişene, care s-a masat cu întregul efectiv într-un spaţiu de doar 30 de metri de buturile apărate de Burtic, formând o redută impenetrabilă, pe care gazdele au încercat să o cucerească pe flancuri, însă oaspeţii au mers pe principiul „mingea sau omul”, odată cu trecerea timpului numărul şi duritatea faulturilor crescând exponenţial.

Cea mai mare ocazie a caransebeşenilor s-a înregistrat în minutul 72, atunci când Firoiu a centrat de pe dreapta, Staicu a preluat la 11 metri, a pivotat şi a tras plasat, însă balonul a lovit bara din dreapta a porţii lui Burtic. Oaspeţii şi-au trecut şi ei în cont o bară, în minutul imediat următor, la acţiunea pe dreapta a lui Speroni, care a tras din careu, la colţul lung, mingea întâlnind butul din dreapta al porţii lui Cioloca, după care a ajuns la Andronic, acesta trimiţând cu capul peste transversală.

Toleranţa de care a dat dovadă Răzvan Cadar şi care, cum era de aşteptat, a încurajat agresivitatea ambelor echipe şi-a spus cuvântul în minutul 83, atunci când Ţuculea a comis un fault din spate, de o brutalitate ieşită din comun, asupra lui Vucea, la 20 de metri lateral-stânga, gugulanul rămânând întins minute bune pe gazon. Aceasta a fost şi scânteia care a aprins nervii şi aşa întinşi ai jucătorilor, care s-au îmbrâncit multă vreme, în final Răzvan Cadar arătând un singur cartonaş, şi acela galben. Lovitura liberă a fost executată de Suru, la colţul scurt, însă balonul a întâlnit plasa laterală a porţii oaspeţilor.

Mai multe amănunte despre acest meci puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului nostru, care va apărea pe piaţă joi, 27 septembrie.