Cu Ripensia, aşteptând-o pe Poli…


 

FC Caransebeş – Ripensia Timişoara 3-0 (1-0)

caransebes ripensia 8.jpgÎn prima zi după încheierea cantonamentului efectuat la nivel local, FC Caransebeş a întâlnit vineri, 1 august, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe Ripensia Timişoara, echipă care evoluează în Liga a IV-a. Pe o căldură sufocantă, însă pe un gazon care arată excelent, jocul a început în nota de dominare a gazdelor, care şi-au trecut în cont prima ocazie în minutul 9, când, după o degajare greşită a portarului Rădulescu, Ologu a pătruns pe stânga şi a şutat din 4 metri, la colţul scurt, însă goal-keeper-ul timişorean şi-a reparat greşeala, respingând în corner.

Gazdele au mai trecut de două ori pe lângă gol în următoarele două minute, o dată prin Ganea, care a şutat din vole, de la 10 metri, puţin pe lângă poartă, şi a doua oară prin Himcinschi, care a reluat cu capul centrarea de pe stânga venită de la Buşu, Rădulescu reuşind să respingă balonul.

Scorul a fost deschis în minutul 22, după o centrare de pe stânga trimisă de acelaşi Buşu, Săulescu, prin alunecare, trimiţând de la 8 metri în plasa porţii timişorene. Caransebeşenii mai puteau înscrie prin Ganea, în minutul 31, care trimis un şut bun de la 18 metri, la câţiva centimetri de poarta oaspeţilor, Himcinschi, în minutul 33 – cap de la 10 metri, respins de Rădulescu, după care Ologu a reluat puţin pe lângă poartă, şi în minutul 40 prin Tecsi, care, după ce a driblat portarul, a trimis spre poartă, însă Ciobai a reuşit să îndepărteze pericolul.

În partea a doua, tehnicianul caransebeşean Sorin Bălu a schimbat aproape întreaga garnitură, pentru a-i putea vedea la lucru pe toţi fotbaliştii aflaţi în probe. Gugulanii îşi puteau majora avantajul în minutul 60, când Ganea a prins un şut excelent de la 20 de metri, însă Rădulescu s-a opus, respingând de sub bară. Trei minute mai târziu Lupu a centrat bine pe jos, în gura porţii, reluarea din 6 metri a lui Tecsi fiind parată de Rădulescu, ieşit să închidă unghiul.

Golul doi al caransebeşenilor a venit în minutul 67, după o centrare de pe dreapta a lui Poiană, Centea, de la doar 6 metri, înscriind cu latul din faţa lui Hozan.

Scorul final l-a stabilit Lupu, în minutul 70, când, dintr-un grup de fundaşi timişoreni, a reuşit să împingă în plasă centrarea la bara a doua venită de pe stânga, de la Centea.

Ultimele două ocazii au aparţinut lui Dârvaru, care în minutul 83 a trimis cu latul, de la 10 metri, centrarea venită de la Lupu, însă Rădulescu a reuşit să pareze, pentru ca în minutul 87, la o centrare de pe dreapta a lui Lupu, atât Gheju, cât şi Artean să treacă pe lângă gol.

„A fost un meci bun, dar putea să fie şi mai bun. Ratăm nepermis de mult, însă venim după o perioadă de 10 zile de cantonament, în care am pus accent numai şi numai pe latura fizică. Ca şi joc, am avut şi momente bune şi momente mai puţin bune, însă fiecare jucător trebuie să-şi ştie fişa postului, dar să poată evolua chiar şi pe alte posturi. Mă pot declara oarecum mulţumit. În ceea ce-i priveşte pe jucătorii nou-veniţi în probe, atât Barbu, cât şi Ologu au jucat în Liga I cu Universitatea Craiova, Astra Ploieşti, FC Braşov, ei au venit să discutăm. Cel de al treilea, Zaharia, de la Mioveni, este un tânăr de perspectivă, dar să vedem dacă putem să ne înţelegem şi asupra duratei contractului, şi în privinţa părţii financiare… Dar asta este problema domnului preşedinte Galamaz şi a domnului manager Sorin Boiangiu. Eu, sincer, ca antrenor mi-aş dori aceşti jucători, însă să vedem ce pretenţii au şi dumnealor, pentru că nu suntem un club extrem de bogat, suntem un club corect, care dorim să fim cu plăţile la zi faţă de jucători”, a declarat după meci Sorin Bălu, antrenorul formaţiei FC Caransebeş.

FC Caransebeş: Rusu, Precup, Săulescu, Ganea, Buşu, Himcinschi (min. 38, Tecsi), Dicu, Zaharia, Muscă, Ologu, Barbu; în repriza a doua au mai jucat: Bujor, Bilia, Goşa, Lupu, Artean, Manea, Centea, Poiană, Dârvaru, Gheju. Antrenor, Sorin Bălu.

Ripensia Timişoara: Rădulescu, Hozan, Firuţ, Ciobai, Luca, Stoi, Inţa, Stancu, Ungur, Uţă, Berescu; au mai jucat: Lupulescu, Păscăleanu, Herţan. Antrenor, Radu Suciu.

A arbitrat la centru Florin Laţcu, asistat la cele două linii de Alexandru Domăneanţu şi Răzvan Băzăvan, toţi din Caransebeş.

În campania de pregătire, FC Caransebeş va disputa următorul meci marţi, 5 august, de la ora 18, în deplasare la Metalul Oţelu Roşu, pentru ca vineri, 8 august, de la ora 18, să primească, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, vizita echipei Poli Timişoara.

Sorin ROGOZ