Glimboca şi Zăvoiul, măturate de ape!


În cursul zilei de duminică, 14 iunie, prefectul județului, Cristian Gâfu, s-a deplasat la Glimboca și la Zăvoi pentru a constata pagubele produse de inundațiile care au afectat cele două comune.
De asemenea, alături de col. Cristinel Coneru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, Cristian Gâfu a supravegheat intervențiile personalului ISU pentru înlăturarea efectelor produse de inundații.
La Glimboca au fost afectate şapte case, 27 de curți și o mașină, aici intervenind pompierii militari din cadrul Detaşamentului Caransebeş, cu două motopompe transportabile, iar la Zăvoi au fost inundate peste 40 de curți, precum și Drumul Judeţean 683, spre Poiana Mărului, unde o porțiune de aproximativ 3 km a fost acoperită de aluviuni și de copaci, iar șanțurile au fost colmatate. Tot la Zăvoi, drumul pietruit spre Stația de apă a fost spălat de viitură pe o porțiune de aproximativ 400 de metri.
Prefectul a intrat în curțile afectate pentru a constata pagubele și a transmis tuturor primăriilor care s-au confruntat cu fenomene meteorologice care au produs pagube rugămintea să întocmească rapoarte operative pe care, mai apoi, să le trimită la Instituția Prefectului Caraș-Severin și la ISU „Semenic”, conform constatărilor făcute de Comitetele locale pentru situații de urgență.
Bogdan NAUM