Caransebeșeanul criminal în Portugalia, 13 ani de închisoare


Zilele trecute, Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat sentința în dosarul în care caransebeșeanul Ion Șoma, în vârstă de 55 de ani, a fost acuzat pentru că și-a ucis cu lovituri de cuțit soția, în Portugalia. Deși apărarea a cerut schimbarea încadrării din infracțiunea de omor, în cea de lovituri cauzatoare de moarte, instanța a respins cererea și l-a condamnat pe Ion Șoma la 13 ani de închisoare.

Reamintim că în noaptea de 15/16 noiembrie 2014, în urma unor discuții pornite pe fondul geloziei acestuia, între Ion Şoma şi soţia sa Dana, în vârstă de 44 de ani, a izbucnit o ceartă în urma căreia bărbatul a lovit-o pe femeie cu un cuţit în spate, însă, considerând că rana nu este gravă, nu a chemat Ambulanţa. În realitate, cuţitul a intersectat aorta şi a perforat plămânul femeii, în cădere Dana Şoma lovindu-se la cap şi murind după câteva ore. Criminalul a luat apoi cadavrul soţiei, l-a urcat pe bancheta din spate a unui Peugeot 205 şi l-a acoperit cu haine, pentru a da impresia că femeia era obosită şi dormea, şi a plecat spre ţară. Cei 3.500 de kilometri din Portugalia până la locuinţa soacrei sale din Şesu Roşu au fost străbătuţi în trei zile, timp în care niciun vameş sau poliţist de frontieră nu şi-a dat seama că pe bancheta din spate a maşinii Ion Şoma transporta de fapt un cadavru.

Ajuns la Caransebeş, Ion Şoma a mers direct la locuinţa soacrei sale, Georgiana Câmpean, care locuia într-un bloc de serviciu al CFR-ului, şi i-a povestit acesteia că Dana ar fi fost bolnavă şi că ar fi murit din cauza cancerului, iar el a adus-o în ţară ca să o înmormânteze la Jupa, acolo unde cei doi aveau o casă. În momentul în care Ion Şoma încerca să scoată cadavrul soţiei sale din maşină, a fost observat de unul dintre vecini, care, fiind de profesie jandarm, a realizat că ceva nu era în regulă şi a anunţat Poliţia, suspectul fiind reţinut sub control judiciar.

Bogdan NAUM