Se reabilitează Neonatologia la spitalul caransebeşeanÎn cadrul şedinţei extraordinare de joi, 8 iulie, consilierii locali caransebeșeni au aprobat un proiect destinat modernizării Compartimentului de Neonatologie al Spitalului Municipal de Urgență.
Proiectul, intitulat „Servicii medicale optime pentru reabilitarea și dotarea cu aparatură medicală modernă a Secției de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, este finanțat prin Programul „Fondul Viață pentru Nou-Născuți” al Fundației Vodafone România, și se va derula în parteneriat cu Fundația Comunitară Banatul Montan și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Valoarea totală a proiectului este de 999.999,9 lei, din care contribuția municipiului Caransebeș, în valoare de 10 la sută, este de 97.736,4 lei.
„Este un proiect în care Primăria are un aport de 10 la sută. Este vorba de dotarea Neonatologiei, 20 la sută vor fi pentru reabilitarea spațiilor de la nou-născuţi și 70 la sută sunt pentru echipamente medicale noi, întrucât cele de acum sunt foarte vechi. E binevenit un astfel de proiect, îi felicit pe cei de la Proiecte, care au lucrat și sâmbăta şi duminica, pentru a putea să ne încadrăm în termene. Este vorba despre aproape un milion de lei, ne-am dus pe maximum posibil. Proiectul este lansat la nivel național de Vodafone, pe principiul primul venit, primul servit. Sper că vom obține acest proiect pentru spital”, a spus city-managerul Florin Bogdea.
Printre altele, prin acest proiect se vor achiziționa incubatoare, lămpi de sterilizare și foto-terapie, masă resuscitare, laringoscop, autoclav sterilizare biberoane, monitor funcții vitale, tunel fototerapie, injectomat, pătuțuri și cântare pentru bebeluși sau scaune de alăptat. În același timp, se vor realiza și lucrări de construcții și instalații noi.
Bianca METEŞ