Fotbalul şi voleiul se pregătesc să dea bine la promovare


Vara aceasta a adus sportului din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului satisfacţii de care microbiştii nu au mai avut parte de aproape trei decenii. Prima care a reuşit performanţa de a promova într-o ligă superioară a fost echipa masculină Volei Club Banatul Caransebeş, care va evolua în Campionatul Diviziei A1, urmată, la scurt timp, de FC Caransebeş, care după o luptă dusă până în ultima etapăa reuşit să acceadă în eşalonul secund al fotbalului românesc.

În ceea ce priveşte echipa de fotbal, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local, care a avut loc săptămâna trecută, a fost aprobată plata unei sume în avans către FC Caransebeş, din bugetul alocat echipei pe semestrul al doilea.

Alocăm 100.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru transferarea unor jucători, acum, că am intrat în Liga a II-a, dar şi pentru ca băieţii să efectueze un stagiu de pregătire centralizat. George Galamaz va fi preşedintele clubului, se apucă de treabă şi trebuie să aibă nişte fonduri cu care să demareze achiziţiile de jucători, pentru că în Liga a II-a nivelul va fi mai ridicat”, a declarat primarul Marcel Vela.

Referitor la echipa de volei, am stat de vorbă recent cu antrenorul Pavel Craia, care ne-a declarat: „Am încheiat un sezon extrem de greu, iar munca noastră, crezul nostru că vom învinge, au avut un sfârşit de campionat fericit. Am convingerea că vom face o figură frumoasă în Divizia A1, fiindcă am mare încredere în băieţi“.

Când am decis să investim în această echipă, în aceşti băieţi minunaţi, am avut convingerea că vom izbândi şi în acest frumos sport care este voleiul. Am reuşit să le oferim caransebeşenilor încă o satisfacţie sportivă, pe lângă promovarea echipei de fotbal. Sigur, bucuria este mare, dar va trebui să ne concentrăm foarte serios pentru pregătirea noului sezon competiţional, fiindcă avem obligaţia continuăm la standarde ridicate ceea ce am început“, ne-a spus şi primarul municipiului, Marcel Vela.

În prima etapă a Cupei României, programată în data de 27 septembrie, Volei Club Banatul Caransebeşva juca acasă cu CS Phoenix Şimleul Silvaniei, echipă pe care o va întâlni şi în prima etapă de campionat

Sorin ROGOZ