Se modernizează spațiile verzi din PipirigConsiliul local a aprobat recent, la solicitarea primarului Felix Borcean, documentația tehnică (faza DALI) și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Revitalizarea și amenajarea spațiilor verzi din municipiul Caransebeș – Aleea Luță Ioviță, Aleea Sportivilor și Aleea Rapsodiei”. Valoarea totală a investiției este de 1,8 milioane de lei, cu TVA.
Obiectivul de investiții este situat în cartierul Pipirig și se întinde pe o suprafață de 7.386 de metri pătrați, informează Primăria municipiului.
Principalele obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiției publice sunt: îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei prin crearea unor alei de legătură „verzi” și a unor alei de promenadă; îmbunătățirea calității mediului prin îmbunătățirea spațiului verde și plantarea de arbori și arbuști; iluminatul arhitectural de tip LED al aleilor, rețelele fiind îngropate; îmbunătățirea confortului locuitorilor prin dotarea cu mobilier urban și crearea unor zone de socializare și de recreere în spațiile verzi. (M. Doman)