Caransebeşul, asfaltat cu bani de la guvern? 1


Într-o recentă conferinţă de presă, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a vorbit despre un proiect de 60 de milioane de lei, finanţat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții, la Comisia Națională de Strategie și Prognoză, prin intermediul căruia ar urma ca toate străzile din municipiu să fie asfaltate.

Edilul a declarat că e vorba despre un fel de împrumut, în funcție de gradul de îndatorare al municipiului, o parte din acești bani urmând să fie returnată pe o perioadă de 20 de ani. „O proiecție pentru Caransebeș ar fi următoarea: noi am absorbi 60 de milioane de lei pentru ceea ce am propus în acest proiect, adică asfaltarea întregii trame stradale a Caransebeșului, cu excepția străzilor care sunt deja asfaltate. Municipiul are un total de 70 de kilometri de străzi. La 60 de milioane ar trebui să returnăm între 10 și 15 la sută din această sumă pe o perioadă de 20 de ani, ceea ce n-ar însemna un efort foarte mare, fiind, cum am spus, un fel de împrumut. În plus, vom lucra cu o firmă specializată”, a mai spus Felix Borcean.

În plus, în ultima şedinţă extraordinară a Consiliului local, prin rectificarea de buget s-au alocat bani pentru achiziţionarea serviciilor de ridicări topografice pentru acest proiect.

Primarul municipiului a adăugat că este vorba despre un proiect finanțat de Guvern, undeva în subordinea directă a primului-ministru, iar cum conjunctura politică este destul de volatilă, chiar dacă premisele sunt pozitive, nu se ştie totuşi ce se va întâmpla dacă un viitor guvern, de o altă nuanță politică, ar mai perpetua acest program. „Sunt 12 miliarde de euro care se vor pune la dispoziția comunităților locale pentru proiecte. Deocamdată, gradul de absorbție pe proiectele depuse, nu aprobate, fiindcă nu e nimic aprobat, e de două miliarde de euro”, a mai spus Felix Borcean. (B. Meteş)


Un gând despre “Caransebeşul, asfaltat cu bani de la guvern?

Comentariile sunt închise.