FRF a decis: Ligile a IV-a şi a V-a, fără spectatori!Datorită recomandărilor care trebuie respectate pe perioada pandemiei de COVID-19, recenta şedinţă la care au participat reprezentanţii FRF şi cei ai Asociaţiilor Judeţene de Fotbal, în cadrul căreia s-a discutat pe marginea campionatelor Ligilor a IV-a şi a V-a, s-a ţinut, pentru prima oară, în sistem videoconferinţă.
„Programul propus de reprezentanţii AJF-urilor şi conducerea FRF prevede reluarea antrenamentelor la Ligile I şi a II-a în data de 15 mai, iar la Liga a IV-a în jurul datei de 15 iunie. Ca şi noutate pentru fotbalul de Liga a IV-a este faptul că barajul de promovare pentru Liga a III-a se va desfăşura în 5 august sau, dacă situaţia din acel moment nu va fi una propice fotbalului, data mai poate fi amânată. Tot o noutate e şi faptul că barajele nu se vor mai disputa între două campioane judeţene, ca până acum, ci între trei campioane de judeţ. Asta înseamnă că va avea loc o nouă tragere la sorţi pentru stabilirea grupelor de trei, cea veche, care pentru noi programa un baraj Caraş-Severin – Arad, urmând să fie anulată. Echipa de pe primul loc din grupa de trei va accede direct în Liga a III-a, iar cele mai bine clasate formaţii de pe locul doi vor avea şi ele şansa să promoveze în cel de al treilea eşalon fotbalistic”, a spus preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, Viorel Lolea.
Acesta a mai adăugat că, în funcţie de se va transmite la nivel judeţean de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, de regulile impuse de aceştia, se va încerca şi creionarea unui calendar pentru finalul sezonului în cazul Ligilor a IV-a şi a V-a din Caraş-Severin. Jocurile, a mai precizat Viorel Lolea, se vor desfăşura fără spectatori.
Sorin ROGOZ