Se împlinesc 10 ani de când trupurile neînsufleţite celor doi meteorologi de la Staţia Ţarcu au fost găsite, după şase luni de căutări


Vineri, 12 iunie, se împlinesc 10 ani de când, după aproape şase luni de căutări, o echipă de salvamontişti a descoperit corpurile neînsufleţite ale celor doi tineri soţi, Adriana şi Ionuţ Gruia, din satul Borlova, dispăruţi în data de 19 decembrie 2009 pe Muntele Ţarcu, eveniment pe care presa l-a mediatizat îndelung în perioada respectivă. Adriana urcase atunci la Staţia meteo Ţarcu, unde soţul ei era meteorolog de serviciu. Ei erau căsătoriţi de puţin timp şi voiau să petreacă Sărbătorile de iarnă şi Revelionul împreună. Soarta a făcut însă ca ei să moară la numai 200 de metri de Staţia meteorologică la care trebuiau să ajungă. Corpurile lor au fost găsite după ce, timp de mai bine de şase luni, s-au efectuat 47 de misiuni de căutare.
Atunci, în acea sâmbătă de 12 iunie 2010, opt salvamontişti, ajutaţi de 20 de localnici, în majoritatea lor rude din Borlova ale lui Ionuţ, au pornit la peste 2.000 de metri altitudine. Un localnic a alunecat în zăpada înaltă de trei metri, iar când l-au tras de acolo a apărut şi trupul fetei. La câţiva centimetri se afla şi Ionuţ. Cei doi au murit ţinându-se de mână, tânărul strângând în pumn mânuşa soţiei lui.
În ediţia tipărită a ziarului „7 Zile” de joi, 18 iunie, veţi putea citi un amplu material în care specialiştii explică unde au greşit cei doi tineri care şi-au pierdut viaţa în condiţii tragice. (Foto: adevarul.ro)
Adrian CRÂNGANU