Se caută sânge pentru spitalul caransebeşean! 1


Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa se confruntă cu o scădere drastică a numărului de donatori, iar acest lucru duce la imposibilitatea de a mai onora comenzile de sânge către spitale. Ca urmare, joi, 21 iunie, la Policlinica din Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş (Camera 122), persoanele care doresc vor avea posibilitatea să doneze sânge, între orele 8.30-13.00, ne-a informat Alin Simeria, purtătorul de cuvânt al instituţiei din municipiu.

Potrivit informaţiilor primite de la Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa, pot dona sânge persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani (pentru prima donare, între 18 şi 50 de ani), cu greutatea de peste 50 de kg (în funcţie de înălţime, constituţie), care să nu fi suferit de hepatită virală, sifilis, tuberculoză, malarie, infecţie HIV, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă etc. Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării, se recomandă un mic dejun uşor şi minimum 500 ml lichide.

Persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă, în valoare totală de 67 de lei, şi o zi liberă plătită la serviciu, se mai arată în comunicatul de presă emis de spitalul caransebeşean. (M. Doman)


Un gând despre “Se caută sânge pentru spitalul caransebeşean!

Comentariile sunt închise.