Se apropie alegerile la Episcopie


Potrivit hotărârii Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi a Deciziei Patriarhale, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, alături de părinţii protopopi ai Eparhiei, a hotărât în şedinţă de lucru constituirea Colegiului Electoral Eparhial al Episcopiei Caransebeşului pentru alegerea noilor membri în Adunarea Eparhială, pentru mandatul 2010-2014.

Astfel, Permanenţa Consiliului Eparhial a emis un Ordin circular, prin care face cunoscut tuturor unităţilor parohiale din jurisdicţie că la data de 22 aprilie va avea loc alegerea membrilor clerici şi mireni în Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeşului pentru mandatul 2010-2014. Totodată, Permanenţa Consiliului Eparhial, în consultare cu părinţii protopopi, a stabilit un număr de zece circumscripţii electorale.

Adunarea Eparhială este organul deliberativ suprem al fiecărei eparhii ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române şi se întruneşte în sesiune ordinară o dată pe an, dar şi în sesiuni extraordinare. În sesiunea ordinară de la sfârşitul anului se fac o analiză şi o evaluare a activităţii eparhiei pentru anul precedent. Membrii Adunării sunt o treime clerici şi două treimi mireni, cu un mandat de patru ani. (L. Dinu)