Surorile Franciscane, scutite de impozit


Consiliul Local Caransebeş a aprobat, cu unanimitate de voturi, în ultima şedinţă de lucru, scutirea de la plata impozitului a clădirilor utilizate pentru activităţile social-umanitare de către Congregaţia Surorilor Franciscane.

Hotărârea în cauză este valabilă pentru anul în curs. Potrivit raportului întocmit pentru Comisia de specialitate a Consiliului Local de către Serviciul Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Caransebeş, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind Codul Fiscal, clădirile pentru care nu se datorează impozitul prin efectul legii sunt şi acelea ,,utilizate pentru activităţi social-umanitare, de către asociaţii, fundaţii şi culte, potrivit hotărârii Consiliului Local.”

În imobilele aflate în proprietate, Surorile Franciscane desfăşoară o serie de activităţi social-umanitare adresate oamenilor nevoiaşi de toate vârstele. Mai mult, aici a fost înfiinţată, în cursul anului trecut, Grădiniţa „Sfânta Ursula”, beneficiarii acesteia fiind, în exclusivitate, preşcolarii care provin din familii cu situaţii financiare precare.

Impozitul datorat de Congregaţie pentru anul 2010 ar fi fost de aproximativ 6.600 de lei. (L. Dinu)