Se aduce apa la Constantin DaicoviciuÎn această perioadă, se lucrează la obiectivul „Realizare sistem de alimentare cu apă în localităţile Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare”, mai exact la reţeaua din ultimele două sate.
Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, ne-a informat că investiţia este finanţată din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2, cu cofinanţare de la bugetul local.
„Imediat după obţinerea finanţării, am început procedurile legale pentru implementarea proiectului, fiind demarate licitaţiile de proiectare şi execuţie, precum şi verificarea proiectului tehnic. După finalizarea tuturor etapelor şi obţinerea autorizaţiei de construire, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Prin acest proiect se vor realiza 28 de kilometri de reţea de alimentare cu apă pentru cele patru localităţi aparţinătoare comunei, respectiv Căvăran, Maciova, Peştere şi Mâtnicu Mare, adică branşarea fiecărei gospodării la reţea, executarea de foraje de adâncime care vor asigura necesarul de apă, construirea unei staţii de tratare a apei la Mâtnicu Mare şi a alteia la Peştere, care va deservi şi localităţile Căvăran şi Maciova”, ne-a spus primarul Daniel Boambeş.
De asemenea, edilul ne-a mai informat că, după o lungă perioadă de licitaţii pentru stabilirea constructorului care va realiza lucrările la reţeaua de canalizare din cele patru localităţi, a fost, în sfârşit, semnat contractul cu executantul, existând premise ca, spre finalul toamnei, să poată fi semnat şi ordinul de începere a lucrărilor pentru acest obiectiv.
Mădălina DOMAN