Liberalii îi amintesc lui Ion Mocioalcă faptul că a întârziat cu un amendament… opt ani!Departamentul Comunicare al PNL Caraş-Severin ne-a trimis la redacţie un comunicat, ca urmare a apariției declarațiilor senatorului PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, într-un articol de presă din publicația on-line www.caon.ro, în care spune că va iniția un amendament la Bugetul de Stat pentru alocare de sume pentru proiectul rutier Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Calafat, afirmând că „Este drumul expres în jurul căruia spuneam în campanie că vreau să unesc toţi parlamentarii din Caraş-Severin”.
„Aducem la cunoștința cetățenilor că a întârziat cu această propunere din 2013… cam 8 ani.
În acest timp, parlamentarii PSD din judeţ au susținut cinci (5) guverne conduse de pesediștii Victor Ponta – premier, Vasile Dâncu – vicepremier, Sorin Grindeanu – premier, Mihai Tudose – premier şi Viorica Dăncilă – premier.
Toate aceste guverne ale PSD, ori susținute de PSD, au alocat 0 (zero) lei pentru conexiunea rutieră care putea lega Oltenia de Banat.
Pe lângă majoritatea parlamentară, PSD a mai deținut și majoritatea din Consiliul Județean Caraș-Severin, acesta fiind condus în perioada 2016-2020, când se puteau face amendamente la Buget inclusiv pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița sau cel de la Caransebeș, exact de către actualul deputat PSD, Silviu Hurduzeu.
Totodată, readucem aminte cetățenilor și faptul că la aprobarea Bugetului de Stat pentru anul 2018, au lipsit doar 8 voturi (90 Pentru, 105 Împotrivă), ca să fie aprobat amendamentul propus de PNL pentru Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, nesusținut însă măcar de parlamentarii PSD din Caraş-Severin.
Pentru a fi acum la curent și parlamentarii PSD din Caraș-Severin cu privire la aprobarea în buget a obiectivului de investiții rutiere Lugoj – Calafat, le comunicăm că este prevăzută suma de 20 de milioane de lei pentru Studiul de Fezabilitate în Anexa la Bugetul de Stat pentru anul 2021.
Proiectul de Buget va intra mâine în dezbaterea Comisiilor de specialitate și săptămâna viitoare, marți, va fi votat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.
Apelăm la patriotismul parlamentarilor PSD din Caraș-Severin și ne așteptăm ca marți să și voteze în acest caz Bugetul, inclusiv suma propusă pentru obiectivul Lugoj – Calafat”, se mai arată în comunicatul Filialei judeţene a PNL.
Mădălina DOMAN