Școlile din Băuțar se pregătesc de… școală


Primăria Băuțar a demarat lucrările de reparații și igienizări la școlile din comună încă de acum trei săptămâni. Autoritățile locale vor ca unitățile de învățământ să fie pregătite din timp pentru a întâmpina elevii și preșcolarii în condiții civilizate. Au fost executate lucrări de renovare și reparații în interior, la sălile de clasă și grupurile sanitare, precum și în exteriorul edificiilor. Primarul Romulus Barbesc, împreună cu Consiliul local și cu viceprimarul Dan Ioan Bârsilă, s-au ocupat îndeaproape de bunul mers al execuției lucrărilor și finalizarea lor la timp.

Astfel, la Școala cu clasele 0-IV din Băuțarul Inferior, în trei săli de clasă, precum și în cancelarie, au fost refăcute complet tavanul, scoasă dușumeaua veche și înlocuită cu parchet, încăperile fiind apoi zugrăvite. Grupurile sanitare au fost dotate cu uși noi. De asemenea, la grădiniță va fi montată o copertină.

La Școala cu clasele V-VIII au avut loc o serie de reparații, cum ar fi zugrăvirea sălilor de clasă, coridorului i s-a refăcut tavanul și a fost zugrăvit, iar grupurile sanitare au fost zugrăvite și refăcute, fiind montată gresie. Scările de acces dinspre curtea școlii au fost reparate în totalitate.

La Școala cu clasele 0-IV de la Bucova a fost vopsit gardul de la intrare, au fost vopsite ușile de la grupurile sanitare și de la magazie.

Grădinița din Băuțarul Superior a fost renovată complet, iar copiii au fost mutați într-o încăpere mai mică, datorită scăderii efectivului.

Unitățile de învățământ de pe raza comunei au fost aprovizionate cu lemne de foc oferite cu titlu gratuit de Composesoratele din Băuțarul Superior și Băuțarul Inferior, administrația locală asigurând transportul acestora cu personal angajat în baza Legii 416/2001 și cu persoane angajate în cadrul Primăriei.

Romulus FRÎNCU