,,Şcolarii” şi-au făcut temele la Caransebeş


În cea de a XXVI-a etapă a Seriei a V-a a Ligii a III-a, echipa Scorilo-Autocatania Caransebeş a jucat pe teren propriu cu CSM Şcolar Reşiţa. Teritorial, meciul a fost dominat de băieţii antrenaţi de Ion Ibric, însă cei care au înscris – şi au câştigat în cele din urmă partida – au fost reşiţenii, chiar dacă gazdele au făcut o serie de schimbări prin care să forţeze vicotria. În etapa următoare, programată în zilele de 13-14 mai, caransebeşenii vor juca în deplasare, la ACS Recaş. (S. Rogoz)

Etapa cu numărul XXVI a Seriei a V-a a Ligii a III-a a programat vineri, 6 mai, întâlnirea dintre Scorilo-Autocatania şi CSM Şcolar Reşiţa, în care s-au confruntat ocupantele locurilor 4, şi respectiv 11. Într-o atmosferă plăcută, ,,colorată” de o galerie pitorească venită de la Reşiţa, meciul a început într-o notă de echilibru, acesta păstrându-se însă numai până în minutul 7, când oaspeţii au reuşit să deschidă scorul. Mihalcea – poate cel mai penetrant om al reşiţenilor – a prins un şut bun de la 17 metri, Vulpescu a reuşit să respingă, mingea a ajuns pe dreapta după o serie de devieri, de unde tot Mihalcea a trimis-o în plasă, învingându-l de această dată pe goal-keeper-ul caransebeşenilor.

Gazdele au rămas în continuare sus, nearătând vreun semn că ar acuza primirea golului, însă cei care au punctat au fot tot elevii lui Leo Doană. În minutul 16, acelaşi Mihalcea a avut o incursiune pe partea stângă, a intrat în careu, unde a fost faultat de Patrona, ,,centralul” Sorin Tarcea indicând fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Breşneni, care a dus astfel scorul la 0-2.

Ceva parcă nu mergea însă în jocul caransebeşenilor, aşa că tehnicianul Ion Ibric a efectuat două schimbări, Porcescu luând locul lui Grigorie, iar Şt. Bălan pe cel al lui Feneş. Din acel moment, gazdele au controlat mai bine jocul, dominând teritorial, însă reşiţenii, la adăpostul celor două goluri, s-au apărat cu mult calm. În minutul 36, nou-intratul Şt. Bălan a bătut o lovitură liberă de la 30 de metri, Porcescu reuşind să lovească balonul cu capul dintr-un buchet de jucători, însă mingea a trecut puţin pe lângă poarta reşiţeană. O fază controversată s-a petrecut în minutul 42, când Tică a fost faultat clar în careul oaspeţilor, sunetul loviturii auzindu-se până în tribune, însă timişoreanul Tarcea a văzut simulare şi a schimbat direcţia spre care a fost repus în joc balonul.

Partea a doua a meciului a început în aceeaşi notă de dominare a caransebeşenilor, care au pus în pericol poarta apărată de Haidău, în minutul 54, prin Ţimbota, al cărui şut de la 16 metri a fost respins spectaculos în corner de portarul reşiţean, şi prin Dumitru, un minut mai târziu, lovitura liberă executată de el, de la 18 metri, fiind parată cu pumnii de Haidău.

Oaspeţii s-au apărat organizat, având câteva contraatacuri tăioase, purtate de Mihăescu, Mihalcea şi Miok. Atacurile caransebeşenilor puteau fi concretizate în minutul 66, când Şt. Bălan a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dictată ca urmare a unui fault comis asupra lui Dumitru, însă lovitura de cap a lui Ţimbota a fost respinsă de Haidău, şi în minutul 85, când Dumitru a centrat de pe stânga, Tică a pus latul la 8 metri, însă Haidău a scos de sub bară, mingea ajungând pe dreapta, la Văcărescu, al cărui şut-centrare a căzut pe transversală. Vulpescu s-a remarcat şi el în minutul 84, când a scos miraculos două şuturi trase din careu, succesiv, de Lazăr, aflat în poziţii excelente.

În minutul 87, gazdele au mai avut o lovitură liberă, după ce Şt. Bălan a fost faultat la 18 metri. A executat tot el, însă balonul a fost deviat în corner de zid. În ultimul minut de joc, Ciobanu a bătut şi el o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea fiind respinsă de fundaşii reşiţeni. După care clopoţelul a sunat sfârşitul orei…

CS Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Românu, Patrona, Grigorie (Porcescu), Dumitru, Ţimbota, Păvălan (Ciobanu), Feneş (Şt. Bălan), Văcărescu, Neagu (Coman), Tică; rezerve: Socaci, Vireag, Covăsală. Antrenor, Ion Ibric.

CSM Şcolar Reşiţa: Haidău, Ciobai, Teleagă, Gurici, Bârsan, Pitaru, Lazăr, Şandru (Mihăescu), Breşeni (Afrem), Dragu (Miok), Mihalcea; rezerve: Argane, Loba, Dochiţa, Mihăilă. Antrenor, Leontin Doană.

A arbitrat la centru Sorin Tarcea (Timişoara), asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Cristian Pleşa (Timişoara).

Observatori: Mihai Bumbui (Timişoara) şi Mihai Prunariu (Tg. Jiu).

În etapa a XXVII-a, programată în 13-14 mai, caransebeşenii, care ocupă locul IV în clasament, vor juca în deplasare, la ACS Recaş.