,,Şcoala lui Andrei” şi-a deschis porţile


A început ediţia a III-a a „Şcolii lui Andrei”, concurs naţional pe teme eco-civice, care se adresează elevilor şi cadrelor didactice din toate şcolile generale din România, doritori să protejeze mediul şi să se implice activ în comunităţile în care trăiesc.

În Anul voluntariatului, „Şcoala lui Andrei” caută voluntari cu idei. Echipele care intenţionează să participe la concurs trebuie să fie formate dintr-un cadru didactic şi un grup de 20, până la 30 de elevi, din clasele I-VIII. Echipele participante trebuie să depună un proiect care să rezolve una dintre problemele comunităţii.

Înscrierea echipelor se face până în 9 iunie, iar până la această dată se face înscrierea proiectelor, aceeaşi perioadă în care se poate vota online. Perioada 10-16 iunie este dedicată votului juriului, format din lideri de opinie, iar în data de 17 iunie vor fi anunţaţi câştigătorii. Primele 11 echipe vor obţine participarea la tabăra din „Ţara lui Andrei”, care în acest an se va desfăşura la Cheia, în judeţul Prahova, 5000 de euro pentru transformarea proiectului în realitate, un laptop pentru profesorul coordonator şi un sistem multimedia pentru şcoală. De asemenea, vor fi acordate încă două premii speciale: „Cea mai populară echipă” va fi cea care va acumula cele mai multe voturi, iar „Cea mai conştiincioasă echipă” va fi desemnată cea care va prezenta cele mai multe noutăţi şi materiale de suport postate pentru proiect, şi vor fi premiate cu locuri în tabăra de la Cheia, iar profesorii coordonatori vor primi câte un laptop. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul www.taraluiandrei.ro

Carmen SENCO