Şcoală cu… ,,căldură” mare


Imobilul fostei Şcoli cu clasele I-IV Nr. 3 din municipiul Caransebeş, situat pe Strada Vârful Godeanu, din cartierul Teiuş, a ars la sfârşitul anului trecut, în urma unui nefericit incendiu. De menţionat faptul că, de mai bine de 15 ani, clădirea în cauză este dezafectată, însă este ocupată în mod abuziv de o familie cu trei copii minori, care locuiesc aici cu regularitate. În ultimii ani, factorii abilitaţi din urbea de pe Timiş şi Sebeş au evacuat de mai multe ori familia care utilizează acest imobil, dar, de fiecare dată, fără succes, căci respectivii reveneau în acest loc, intrând prin efracţie.

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, unul dintre vecini a sunat panicat la Numărul de Urgenţă 112, după ce s-a asigurat că cei trei copii, lăsaţi nesupravegheaţi în clădire de părinţii lor, sunt în afara oricărui pericol. Din fericire, datorită intervenţiei prompte a Pompierilor caransebeşeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic”, focul nu s-a extins şi la imobilul aflat în imediata vecinătate, iar mare parte dintre bunurile materiale existente în interior au fost salvate.

Şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri din urbea de pe Timiş şi Sebeş, Marinel Afilipoaie, a intervenit la locul producerii evenimentului cu 13 lucrători şi două autoutilitare speciale. De asemenea, în zonă s-au deplasat poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţi ai Procuraturii. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric. În foc au ars diverse bunuri şi mobilă din sălile de clasă, materiale didactice şi o parte din acoperiş.

Liviu DINU