Sărbătoare în Postul Mare, la BucovaÎn data de 28 martie, în Duminica a doua din Postul Mare, închinată Sfântului Grigorie Palama, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Bucova, biserică ce a fost ridicată între anii 1847 şi 1853.
La eveniment au fost prezenţi mulți credincioși, printre care s-au numărat reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Romeo Răduţă, precum şi copii și tineri îmbrăcați în costume populare specifice Văii Bistrei, informează site-ul Episcopiei Caransebeșului.
Înaintea bisericii actuale din Bucova a existat un lăcaș mai vechi, ridicat din bârne. Biserica de astăzi este o construcție solidă, din piatră și cărămidă. Ea a fost târnosită de PS Lucian în 22 octombrie 2006, după ample lucrări de renovare atât a interiorului, cât și a exteriorului, realizate între anii 2004-2006. Tot în acest proces de renovare biserica a fost împodobită cu o frumoasă pictură în tehnica frescă, realizată de pictorul local Ioan Albulescu. (Foto: Episcopia Caransebeşului)
Ştefan ISAC