Juniorul Alex Matei, originar din Caransebeş, campion naţional de seniori 1Între 25 şi 27 martie, Poiana Braşov a găzduit Campionatul Naţional de Judo rezervat seniorilor, la care, deşi este încă junior, tânărul Alexandru Matei, născut la Caransebeş şi Cetăţean de Onoare al municipiului, a câştigat titlul de campion naţional la categoria 60 kg.
Alex Matei a început să practice acest sport la Clubul SC Hidroelectrica din Caransebeş, sub îndrumarea antrenorului Ion Radu, după care a optat pentru Liceul Sportiv din Focşani, acolo unde s-a pregătit cu antrenorul Iulian Surlă. În prezent, sportivul este legitimat la Clubul Dinamo Bucureşti, antrenor Bogdan Bărbulescu.
În această competiţie, proaspătul campion naţional a plecat cu un handicap, în ultima perioadă el făcând o pauză de două săptămâni în pregătire, deoarece a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2.
Considerat una din marile speranțe ale României pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, Alex Matei va concura peste o săptămână şi jumătate la Campionatul Naţional de Juniori și apoi la un Open european de seniori la Zagreb. (S. Rogoz)


Un gând despre “Juniorul Alex Matei, originar din Caransebeş, campion naţional de seniori

Comentariile sunt închise.