Săptămâna literaturii la CaransebeşÎn aceste zile, la Caransebeş se desfăşoară o serie de acţiuni culturale reunite sub genericul ,,Săptămâna Literaturii”. Primele acţiuni s-au derulat luni la Liceul Pedagogic ,,C.D. Loga”, şi anume simpozionul „Lucian Blaga – O incursiune în imaginar”. Cu acest prilej a fost prezentat şi filmul „Mitul creaţiei”, au fost expuse reperele biografice şi artistice ale prozei şi poeziei autorului şi a fost organizată expoziţia de pictură „Imaginarul blagian”. Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea profesorilor Ariana Covaci, Sorina Jurj şi Nicoleta Terinte, cu implicarea profesorului de Limba şi Literatura Română, Nicolae Borlovan.

Marţi, la Biblioteca instituţiei de învăţământ au fost prezenţi pentru o întâlnire cu elevii o serie de oameni de litere din zonă, între care Nicolae Sârbu, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici”, care şi-a lansat cartea intitulată „Ferestre pentru labirint”, Gheorghe Jurma, directorul editurii „Tim”, şi Ioan Jorz, poet şi critic literar.

,,Săptămâna Literaturii la Caransebeş” a mai programat miercuri, în Sala de conferinţe a Cercului Militar, seminarul intitulat „Eroii bănăţeni, reflectaţi în literatura română”, prilej cu care istoricul Liviu Groza a făcut expuneri pe tema dată. Tot în aceeaşi zi, în Sala de lectură a Bibliotecii Municipale a fost organizată o întâlnire cu scriitori de la revista şi cenaclul „Banatul” din Lugoj şi cu cei ai cenaclului „Interferenţe” din Caransebeş. (L. Dinu)