Şantierul Caransebeş


Zilele trecute, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a verificat lucrările care se desfăşoară la Căminul cultural de la Jupa.

În aceste zile se lucrează la acest Cămin, pentru că, încă din campania electorală, le-am promis locuitorilor acest lucru, iar executantul lucrărilor a promis, la rândul lui, că la mijlocul lunii septembrie totul va fi finalizat, astfel încât mult-aşteptata Rugă din 27 octombrie să se poată desfăşura în incinta acestui imobil. Lucrările se referă atât la reabilitările exterioare – acoperiş, faţadă –, cât şi la cele interioare, utilităţi, grupuri sanitare, montarea de gresie şi faianţă. Vor fi amplasate aici şi câteva mese de tenis pentru cei care doresc să practice acest sport şi, de asemenea, ne gândim să readucem la viaţă şi baza sportivă din vecinătate, care, de câţiva ani buni, este abandonată”, a spus edilul.

Tot în această perioadă, la Caransebeş se lucrează intens la asfaltarea unor porţiuni de drum. Până acum au fost finalizate străzile C.D. Loga, Romanilor şi un segment din Str. Cazărmii, urmând străzile Căpitan Iancu Temeş şi, în măsura în care vor exista resurse financiare, se va continua această campanie, cu alte tronsoane ce vor fi stabilite ulterior, unul dintre acestea fiind Str. Gării, care ar urma să fie finalizată până sub podul-pasarelă.

De asemenea, în aceste zile se lucrează şi la cele cinci locuri de joacă, din Pipirig, zona Nord, Ţarinei, Balta Sărată, care este şi cel mai avansat, şi Aleea Bujorului, din spatele Catedralei Sf. Gheorghe. „Avem în curs de amenajare şi câteva parcări, cea de pe Str. George Buitu, o parcare destul de lungă, şi cea din Piaţa agroalimentară din cartierul Pipirig, în piaţă urmând să fie amenajate grupuri sanitare și chiuvete, astfel încât producătorii care vin cu marfă în piață să beneficieze de condiții cât mai bune. Îi rog pe caransebeşeni să fie răbdători în această perioadă, pentru că pe tronsoanele asfaltate se va interveni cu marcaje rutiere şi se va face ridicarea capacelor de canal, de care s-a tot vorbit în mediul on-line, dar aceasta este procedura. Nu este plăcut ca după o asfaltare să vezi aceste gropi ale canalelor, dar, discutând cu constructorul, el ne-a spus că acesta este cursul firesc al lucrărilor, urmând ca, în cel mai scurt timp, această problemă să fie rezolvată, aşa cum s-a întâmplat şi în restul oraşului, una dintre primele măsuri pe care le-am cerut celor de la Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare să le ia fiind tocmai această campanie de ridicare a capacelor de canal, pentru că peste tot în municipiu ne confruntăm cu acest inconvenient”, a mai spus Felix Borcean.

Bogdan NAUM