În câţiva ani, Caransebeşul va fi cel mai important oraş din Banatul de Munte


Ca la orice început de an, şi în 2015, administraţia locală caransebeşeană îşi face calcule şi planuri privind gestionarea cât mai eficientă a banului public. De această dată, reprezentanţii municipalităţii au decis că prioritare sunt, pentru anul în curs, o serie de investiţii, printre care se numără finalizarea reabilitării infrastructurii de apă şi canalizare, asfaltarea străzilor, modernizarea Centrului civic, precum şi demararea sau dezvoltarea unor noi proiecte în domeniile cultural şi sportiv. Unele dintre acestea vor fi realizate cu fonduri din bugetul local, precum şi de la de la bugetul de stat sau cu bani europeni.

Bugetul pe 2015 arată mulţumitor, în plus mai avem chiar de recuperat o serie de creanţe. Surpriza cea mai mare va fi, cred, modernizarea Centrului civic al municipiului, în zona Parcului «Gen. Ioan Dragalina», pe care o realizăm din fonduri proprii. De asemenea, avem şi un excedent bugetar pe care îl vom folosi pentru asfaltarea străzilor pe fostul traseu de Drum naţional, dar şi pe cele de interior, după finalizarea reabilitării reţelelor de apă şi canalizare, sau pentru achiziţionarea de autobuze, ca să putem reintroduce transportul în comun. Modernizarea Uzinei de apă şi o nouă Staţie de epurare sunt alte două proiecte pe care vrem să le ducem la bun sfârşit. Mai mult, vom finaliza dotarea Spitalului Municipal de Urgenţă cu un aparat de Rezonanţă Magnetică – RMN –, cu tomograf, angiograf şi cu toate celelalte aparate care cresc calitatea serviciilor medicale”, a declarat primarul Marcel Vela.

Edilul a mai adăugat că în câţiva ani, cinci sau poate şase, municipiul Caransebeş va fi cel mai important centru urban din Banatul de Munte.

Sonia BERGER