Sănătate pentru trei comune, la Constantin Daicoviciu


În ultimele zile ale anului trecut a fost inaugurată clădirea Centrului de Permanenţă Medicală, imobil aflat în curtea interioară a Primăriei comunei Constantin Daicoviciu. De serviciile acestei unităţi va beneficia populaţia din trei comune, respectiv Sacu, Copăcele şi Constantin Daicoviciu.

Centrul are ca scop asigurarea serviciilor medicale primare de către medicii de familie, în regim de gardă. După terminarea programului zilnic al medicului de familie, serviciile specializate în satele aparţinătoare celor trei comune vor fi asigurate de către cinci medici de familie, care se vor deplasa la domiciliul pacienţilor, în cazuri de urgenţă.

Administrația locală a finalizat procedurile pentru încheierea contractelor cu medicii de familie care vor asigura funcţionarea Centrului medical. „Până la ora actuală există disponibilitatea a cinci medici de familie, cu care s-au încheiat convenții și care vor asigura funcţionarea serviciului. După încheierea protocolului de colaborare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi alocarea fondurilor pentru salariile medicilor, va fi eliberată și autorizația de funcţionare a acestei unităţi. Toate cheltuielile privind amenajarea acestui obiectiv au fost alocate din bugetul local al comunei Constantin Daicoviciu”, ne-a spus primarul Daniel Boambeş. (M. Doman)