Comunitatea de Avere, la Primărie?


Deoarece, în Caransebeş, faţadele multor clădiri sunt deteriorate, primarul Felix Borcean a declarat recent că această stare de lucruri este îngrijorătoare, deoarece imobilele în cauză îi pot afecta pe cetăţenii care circulă în preajma lor.

Sunt multe clădiri în oraş care arată jalnic şi, din acest punct de vedere, trebuie să ne reconsiderăm şi noi poziţia faţă de proprietarii acestora. Vom gândi un proiect de hotărâre astfel încât aceşti proprietari să fie taxaţi suplimentar în cazul în care nu renovează sau nu modernizează faţadele clădirilor vechi, pentru care, în momentul de faţă, nu plătesc impozit”, a spus Felix Borcean.

Cel mai elocvent exemplu în acest sens este clădirea Comunităţii de Avere din Caransebeş, 

aflată în proprietatea unei persoane private, acest cetăţean dorind să o transfere la Primărie, însă există câteva probleme de natură juridică, ceea ce împiedică efectuarea acestei operaţiuni. „În momentul în care toate aceste aspecte vor fi soluţionate în instanţă pozitiv pentru proprietar, Primăria municipiului Caransebeş va prelua această clădire”, a adăugat Felix Borcean.

Bogdan NAUM