Dezastru la simularea Bacului


După ce, la sfârşitul lunii februarie, elevii de gimnaziu au susţinut testele pentru simularea evaluării naţionale, recent a venit rândul elevilor din clasele a XI şi a XII-a să participe la simularea examenului de Bacalaureat. Dacă la nivel gimnazial în Caraş-Severin doar 36,7 la sută dintre elevi au reuşit să treacă testele, în cazul liceenilor rezultatele sunt de-a dreptul dezastruoase, numai 24,36 dintre participanţi reuşind să obţină medii peste 6.

Conform datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, la simulare s-au înscris 4.423 de elevi, dintre care 975 nu s-au prezentat însă la probe. Dintre cei care au decis să ia parte la examene, au obţinut medii peste 6 doar 28,44 la sută dintre elevii de clasa a XII-a şi 19,71 la sută dintre elevii claselor a XI-a.

Să mai spunem că notele obţinute nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea elevilor, conform Ministerului Educaţiei aceste simulări reprezentând doar un mod de familiarizare a tinerilor cu rigorile unei evaluări naţionale. În această perioadă, rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliilor profesorale, în vederea adoptării unor măsuri care să ducă la îmbunătăţirea performaneţelor şcolare. (B. Meteş)