S-au deblocat posturile pentru Unitatea SMURD de la Caransebeş


La solicitarea Ministerului Afacerilor Interne şi cu avizul ministerelor de Finanţe, al Muncii şi Justiţiei, ca derogare de la actuala legislaţie privind angajările în sistemul bugetar, în şedinţa de Guvern din 15 ianuarie a fost aprobat Memorandumul pentru deblocarea angajărilor la Unitatea Specială de Aviaţie din Caransebeş.

Primăria municipiuluişi Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi-au făcut treaba în legătură cu imobilele şi terenurile, iar acum aşteptăm doar acceptul celui care a concesionat terenurile de la Aeroport, de la Consiliul Judeţean, să-şi respecte şi el angajamentele şi să-şi dea acordul de principiu pentru dezmembrarea unui teren care trebuie transferat urgent la Guvern. Aşadar, Unitatea născută prin Ordinul ministrului de Interne, Radu Stroe, în luna decembrie a anului trecut, va fi deja operaţională în luna martie. Iată că după 24 de ani de la Revoluţie, Guvernul USL a înfiinţat în Caransebeş o instituţie militară nouă şi activitatea aeronautică se va relua pe cerul Banatului de Munte”, a declarat primarul Marcel Vela.

Unitatea de la Caransebeşva efectua operaţiuni de intervenţie, salvare şi stingere a incendiilor în zona alpină, de salvare de vieţi prin activitatea SMURD, precum şi misiuni specifice Poliţiei de frontieră pentru graniţa cu Serbia. În acelaşi timp, pe proiectul transfrontalier al Primăriei Caransebeş cu Ministerul de Interne din Serbia pe domeniul Apărării civile, această Unitate Specială de Aviaţie va putea folosi şi gestiona dronele achiziţionate din fonduri europene.

Sonia BERGER