Revelion „siberian” la Caransebeş


Cu toate că era un ger de crăpau pietrele, câteva sute de caransebeşeni au îndrăznit să vină în noaptea de revelion în Piaţa Revoluţiei, din Centrul civic al municipiului, pentru a păşi în noul an urmărind spectacolul oferit de Alessia, Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici.

La miezul nopţii, pe scenă a urcat primarul Marcel Vela, însoţit de viceprimarul Filip Strejariu, de city-managerul Nicolae Borcean şi de câţiva consilieri locali. „Vă mulţumesc pentru faptul că este cel de al unsprezecelea revelion pe care îl facem împreună, prilej cu care doresc să vă mulţumesc în numele conducerii executive a Primăriei şi al Consiliului Local pentru faptul că în anul 2014 aţi fost alături de noi, aţi crezut în Caransebeş şi, în cele douăsprezece luni, am dovedit împreună că municipiul nostru poate fi un oraş european, poate intra în competiţie cu toate celelalte cetăţi ale Banatului. În acelaşi timp, pentru că a fost un an complicat, vă mulţumesc că aţi avut tăria şi răbdarea necesare pentru a trece împreună prin toate încercările din acest an, să reuşim ca, în luna noiembrie, să sperăm cu toţii într-o altă ţară, într-un alt viitor, mai bun, mai liniştit, să trăim normal… Să sperăm că 2015, la 25 de ani de la Revoluţie, va însemna un nou început pentru noi toţi. Vă mulţumesc pentru că, împreună, am reuşit să clădim multe lucruri frumoase în Caransebeş, am reuşit să fim apreciaţi în Banat şi în ţară, am reuşit să creăm locuri de muncă, să realizăm tot ceea ce au dorit şi în ce au crezut înaintaşii noştri, atât în sport, cât şi în infrastructură, şi în toate programele şi proiectele cu finanţare europeană pe care le-am adus în Caransebeş. Vă doresc tuturor să aveţi parte de fericire, de sănătate în mod special, de bucurii, de împlinirea tuturor dorinţelor, şi să dea Dumnezeu ca 2015 să fie un an bun. La Mulţi Ani, Caransebeş, Dumnezeu să binecuvânteze România!”, le-a spus edilul celor prezenţi în Piaţă.

La cumpăna dintre ani, preţ de 15 minute, cerul municipiului a fost luminat de un superb foc de artificii, după care cei mai rezistenţi dintre caransebeşeni au urmărit evoluţia Tarafului „Olanii” şi a solistului Petrică Miulescu Irimică.

Ştefan ISAC