Revelion la 12 grade


În ciuda ploii, în noaptea dintre ani mulţi locuitori ai municipiului au ţinut să vină în Centrul civic, pentru a urmări spectacolul organizat de Primăria şi Casa de Cultură ,,George Suru” din Caransebeş. Pe scenă au urcat trupele ,,Hobo Sapiens” din Republica Moldova, ,,Animal X” şi ,,No name DJ”, iar iubitorii muzicii populare s-au delectat cu un concert de muzică de voie-bună, cântec şi joc, asigurat de Nicu Novac şi Ansamblul ,,Doina Banatului”. Surpriza anunţată de organizatori – prezenţa lui Nicolae Guţă la Caransebeş – a fost primită cu entuziasm de participanţi. La miezul nopţii, caransebeşenii s-au bucurat, timp de 20 de minute, de un spectacol de lumină şi culoare. (C. Senco, L. Dinu)

Aşa cum ne-am obişnuit de câţiva ani, Primăria şi Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş organizează, cu ocazia Revelionului, spectacole în centrul municipiului. În acest an, cele două instituţii au stabilit ca manifestările prilejuite de noaptea de la cumpăna anilor să înceapă la ora 21.45, când pe scenă a urcat trupa ,,Hobo Sapiens”, din Republica Moldova. În ciuda ploii, tinerii au răspuns invitaţiei făcute de organizatori şi au cântat şi au dansat alături de invitaţi. Numărul participanţilor a crescut imediat când pe scenă au urcat băieţii de la ,,Animal X”, care au susţinut un spectacol live în noua lor formulă. Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, primarul Ion Marcel Vela, însoţit de viceprimarul Ilie Iova şi city-managerul Nicolae Borcean, a adresat câteva urări caransebeşenilor, adunaţi deja în număr foarte mare, iar imediat după ce orologiile au vestit intrarea în noul an, a început un spectacol impresionant de artificii. Printre pupături şi urări de bine pentru 2010, caransebeşenii s-au bucurat, timp de 20 de minute, de un spectacol de lumină şi culoare, amplificat şi de cele 12 grade de afară şi de încetinirea bruscă a ploii.

La început de 2010, un număr mare de credincioşi au ţinut să calce pragul noii Catedrale Episcopale din Centrul Civic. Aici, un sobor de preoţi condus de părintele arhimandrit Constantin Timiş a săvârşit Acatistul Sfântului Vasile şi un Te Deum. Totodată, a fost proclamat anul 2010, ca ,,Anul crezului ortodox şi al autocefaliei româneşti”, potrivit Hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Surpriza anunţată de organizatori a fost primită cu bucurie de participanţii, care, la auzul veştii că solistul Nicolae Guţă va susţine un spectacol, au izbucnit în urale.

Iubitorii muzicii populare s-au delectat apoi cu un concert de muzică de voie-bună, cântec şi joc, asigurat de solistul Nicu Novac şi Ansamblul „Doina Banatului”, moment potrivit pentru participanţi să încingă, în centrul oraşului, hore bănăţene.

În jurul orei 2, a venit rândul trupei „No name DJ”, iar petrecerea s-a încheiat, conform tradiţiei, pe acordurile „Periniţei”.

După plecarea spre case a petrecăreţilor, în urmă au rămas pe asfalt pahare şi sticle din plastic, sticle de bere şi şampanie, artificii arse. Toate au fost curăţate la primele ore ale dimineţii de angajaţii de la Salubritate…