Repetiţie… generală


caransebes muncitorul 13FC Caransebeş – Muncitorul-Voinţa Lupac 2-0 (1-0)

Sâmbătă, 8 februarie, echipa FC Caransebeş a întâlnit, pe teren propriu, în cel de al treilea meci de verificare, pe colega de serie, Muncitorul-Voinţa Lupac. Partida a fost, de fapt, o repetiţie generală pentru meciul din etapa a XVI-a a Seriei a IV-a a Ligii a III-a, prima oficială din acest an, când gugulanii se vor deplasa la Lupac.

Primele faze mai periculoase şi le-au trecut în cont oaspeţii, astfel că, în minutul 7, la o pătrundere pe stânga a lui Bobină, centrarea acestuia a fost reluată cu capul de C. Doană în bara transversală a porţii caransebeşene. În minutul 16, Oncică a fost angajat bine în careu pe partea stângă, şutul său din 10 metri, pe jos, fiind prins în doi timpi de portarul gugulan.

Odată cu trecerea timpului, gazdele au echilibrat partida, iar în minutul 21, Negoescu, aflat în poziţie bună în careul advers, a trecut pe sub minge la o centrare venită de pe dreapta. Scorul a fost deschis în minutul 25, în urma unei faze la care arbitrul Alexandru Domăneanţu a arătat punctul cu var: R. Artimon i-a pasat pe dreapta lui Şandru, acesta l-a angajat foarte bine în careu, pe dreapta, pe Steop, portarul oaspeţilor, Petruţ, plonjând la minge, dar luându-i şi picioarele atacantului gugulan. A executat Şandru, în stânga goal-keeper-ului formaţiei vizitatoare, care, deşi a atins mingea, nu a reuşit să o împiedice să intre în plasă.

Prima ocazie a părţii a doua a meciului a aparţinut gazdelor, centrarea din minutul 47, de pe dreapta, a lui Săulescu, fiind trimisă, fără preluare, din întoarcere, de „secundul” Sorin Gheju puţin peste poarta apărată de Petruţ. Oaspeţii s-au revanşat în minutul 69, la lovitura liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, şutul cu efect trimis de Oncică fiind scos în ultimul moment de sub bară de portarul caransebeşean Laurenţiu.

Gugulanii puteau să-şi mărească avantajul în minutul următor, când Săulescu a scăpat singur de la mijlocul terenului, însă încercarea sa a-l loba pe Petruţ, ieşit în întâmpinare, nu a reuşit, balonul trecând pe lângă poarta echipei antrenate de Viorel Lolea.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, după ce Şandru a recuperat o minge pe partea stângă, a intrat în careu, l-a driblat pe Petruţ şi a centrat în faţa porţii, de unde Gheju a pus latul, trimiţând balonul în poarta goală.

În cadrul aceleiaşi campanii de pregătire, FC Caransebeş va disputat miercuri, 12 februarie, pe teren propriu, un meci de verificare în compania formaţiei Ripensia Timişoara. Următorul „amical” al gugulanilor este programat vineri, 14 februarie, de la ora 12.30, pe stadionul artificial SEGA Arad, în compania echipei Naţional Sebiş.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre partida de sâmbătă puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 13 februarie.