Reorganizări şi pregătiri în fotbalul caransebeşean


Odată cu următorul sezon competiţional al Ligii a III-a, echipa Clubului Sportiv ,,Scorilo-Autocatania” va evolua sub titulatura de CS ,,Fotbal Club Caransebeş”. Sub această denumire, se doreşte ca gruparea să fie reprezentativă pentru toţi caransebeşenii, iar potenţialii sponsori să vină alături de echipă. În consecinţă, ,,Fotbal Club Caransebeş” va prelua palmaresul CS „Scorilo-Autocatania”. Astfel, anul înfiinţării grupării este 2002, iar culorile oficiale rămân roşu şi albastru. Se renunţă în schimb la echipa-satelit din Liga a IV-a şi se va forma un singur lot, împreună cu jucătorii rămaşi de la fosta CS ,,Scorilo-Autocatania II”. Pepiniera clubului este reprezentată de juniorii Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş, care vor evolua în următorul sezon competiţional tot sub noua denumire.

Gruparea din urbea de pe Timiş şi Sebeş, promovată în urmă cu un an în acest eşalon valoric, a avut, în campionatul trecut, un parcurs de excepţie, ocupând, la final, locul al IV-lea al clasamentului Seriei a V-a, cu un total de 45 de puncte, respectiv 13 victorii, 6 egaluri şi 7 înfrângeri, cu 35 de goluri marcate şi 22 primite.

În prezent, un număr de 18 fotbalişti ai echipei care evoluează în Balta Sărată se află în perioada de pregătire centralizată, sub coordonarea antrenorilor Ion Ibric şi Dănuţ Doran. Până în momentul de faţă, a fost disputată o partidă amicală, la Caransebeş, cu formaţia Muncitorul Reşiţa, încheiată cu victoria gazdelor, scor 3-2, urmând ca, în perioada următoare, să se mai desfăşoare şi alte jocuri de verificare, în compania unor echipe din Liga a III-a şi Liga a IV-a.

Referitor la componenţa lotului, deocamdată nu a fost perfectat niciun transfer, în vreme ce Coman, Păvălan şi Flori nu vor mai face parte din lotul CS ,,Fotbal Club Caransebeş” odată cu startul viitorului sezon competiţional al Ligii a III-a. De asemenea, Neagu efectuează în prezent probe de joc la o echipă de ligă secundă din Belgia.

Obiectivul grupării caransebeşene pentru următorul sezon competiţional este reconstrucţia echipei şi menţinerea acesteia în Liga a III-a. Pentru caransebeşeni, în data de 9 august este programat primul joc oficial al noului sezon, în turul al doilea al Cupei României, în vreme ce ediţia 2011-2012 a Campionatului Ligii a III-a va debuta la finele lunii august.

Liviu DINU