Realizări și proiecte de viitor la Armeniș


La Armeniș se lucrează în această perioadă la introducerea în comună a reţelei de apă care va deservi localităţile Sat Bătrân, pe o lungime de 7,2 kilometri, şi Submargine, care se întinde pe distanța de 8,1 kilometri. Investiţia, în valoare de peste trei milioane de lei, se derulează prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu.

Primarul Cristian Vela ne-a informat că administrația locală intenționează să realizeze regularizarea pâraielor de pe raza comunei, în momentul de față lucrându-se la un proiect care urmează să fie depus la Compania Naţională de Investiţii, tot în faza de elaborare fiind încă două proiecte care vizează estetica centrului satului Feneş, respectiv reabilitarea şi dotarea Căminelor culturale din Feneş şi Sat Bătrân. „În centrul satului Feneş, dorim să plantăm arbuşti ornamentali şi să amenajăm un parc de joacă pentru copii, alei pietonale, o fântână arteziană. Vom derula aceste lucrări din surse proprii. În cazul celor două Cămine culturale, după ce vom finaliza proiectul la care lucrăm în acest sens, îl vom depune la Compania Naţională de Investiţii”, a spus edilul.

La capitolul realizări, Cristian Vela ne-a mai informat că administrația locală a alocat 900.000 de lei, din surse proprii, pentru montarea de pavaje şi amenajarea unui mic parc și a unei fântâni cu circuit închis în faţa Bisericii, și a unei fântâni arteziene în faţa Școlii gimnaziale. A fost, de asemenea, reabilitat parcul de joacă al copiilor, Primăria investind aici 1.500 de lei, și urmează stadionul de fotbal, unde se doreşte amenajarea unei tribune, a vestiarelor şi a unui miniteren, totul din venituri proprii. Primarul ne-a mai spus că au fost demarate discuții cu o serie de operatori economici, în vederea atragerii de investitori pe platforma Gării Armeniş.

Mădălina DOMAN