Liberalii cărăşeni merg cu Iohannis


Klaus Iohannis şi Ioan Ghişe, cei doi liberali care doresc să candideze la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, la Congresul din 27-28 iunie, pentru a ocupa locul lăsat liber prin demisia lui Crin Antonescu, s-au întâlnit vineri, 20 iunie, la Timişoara, cu liberalii din regiunea de vest a ţării. Delegaţia din Caraş-Severin a fost condusă de Marcel Vela, preşedintele filalei judeţene a PNL, şi Sorin Frunzăverde, vicepreşedintele organizaţiei.

Cu acest prilej, au avut loc discuţii între candidaţi şi delegaţii ce vor participa la Congresul care va avea loc la Bucureşti, întrebările vizând situaţia politică actuală şi strategiile de viitor ale PNL. A fost o bună oportunitate de a cunoaşte, direct, atât opinia candidaţilor, cât şi pe cea a membrilor de partid ce vor fi prezenţi la congres, ne-a informat Horia Irimia, purtătorul de cuvânt al PNL Caraş-Severin.

După întâlnire, Ioan Ghişe nu a participat la conferinţa cu jurnaliştii, însă Klaus Iohannis a explicat viziunea lui în ceea ce priveşte o viitoare unificare a partidelor de dreapta, fără Traian Băsescu, pe care îl consideră un politician al trecutului. „Am prezentat aici, la Timişoara, viziunea pe zece ani a partidului. Am discutat unificarea dreptei, evident în ecuaţia comună PNL-PDL. Îmi doresc să avem în 2014 un preşedinte al României care e propus de PNL şi îmi doresc ca acest preşedinte să primească un nou mandat în 2019. Îmi doresc ca, în 2016, dreapta unită să fie atât de puternică încât să câştige alegerile parlamentare şi să guverneze România timp de două mandate. Pentru că e nevoie de două mandate pentru a schimba profund România. (…) Nu negociem cu PMP dintr-un singur motiv: trebuie să avem curajul să construim un proiect important pentru România fără a ne referi la Traian Băsescu. Este clar că Traian Băsescu a fost figura politică cea mai importantă în ultimii zece ani. Acea epocă s-a încheiat. Noi nu facem unificarea dreptei împotriva lui Traian Băsescu, nu facem unificarea dreptei pentru Traian Băsescu, facem unificarea dreptei fără Traian Băsescu”, a declarat Klaus Iohannis.

În cadrul întâlnirii de la Timişoara, Marcel Vela a prezentat hotărârile luate de Delegaţia Permanentă a PNL Caraş-Severin, respectiv aceea de a susţine candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţie, atât a PNL, cât şi a României, precum şi cele referitoare la fuziunea cu Partidul Democrat Liberal şi de afiliere a PNL la Partidul Popular European, ne-a mai spus Horia Irimia.

La Congresul de la sfârşitul acestei săptămâni, Organizaţia PNL Caraş- Severin va participa cu una dintre cele mai numeroase delegaţii din ţară, deoarece, în ultimele confruntări electorale, filiala a obţinut rezultate foarte bune.

Bianca METEŞ